Prijava

Vaša prijava

Potpisani ugovori sa sportskim zajednicama i savezima: Ove godine znatno više novca za sportove koji okupljaju gotovo 10.000 sportaša

[]

sportskih

Ugovori o dodjeli financijskih sredstava za rad sportskih zajednica i saveza potpisani su u četvrtak u gradskoj upravi. Ugovore su potpisali predstavnici sportskih zajednica i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Zajednica sportskih udruga dobila je 1,62 milijuna eura, Športsko-rekreativni savez 50 tisuća eura, Parasportski savez 58 tisuća eura, a Školski sportski savez 28 tisuća eura.

– Ove smo godine povećali sredstva za sve zajednice jer su svi troškovi porasli. Zahvaljujući vašem radu i vašoj prednosti u području sporta u našem gradu imamo gotovo 10.000 aktivnih sportaša, preventivu kakva se može samo poželjeti. Sport se puno puta pokazao kao ključan čimbenik kao onaj koji spaja ljude, nadilazi razlike i potiče mlade ljude kako se nositi s porazom, s emocijom, potiče timski rad i odgovornost. Svi ste vi dali veliki doprinos tome da imamo puno naših zadovoljnih sugrađana koji se aktivno bave sportom. Prije gotovo tri godine kada sam preuzeo odgovornost za grad, imali smo dogovor da će sport biti jedan od prioriteta, toga se i dalje držimo. Amaterski sport je jako važan i bitan element sportske zajednice i to ćemo i dalje podupirati – poručio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio da će se uz osnovnu školu Kurilovec graditi trodijelna sportska dvorana, a ne jednodijelna kao što je bilo prvotno predloženo. Proširenje će financirati Grad Velika Gorica. Nemojte se umoriti, nastavite i dalje raditi kao što radite i sada, poručio je predstavnicima Zajednica gradonačelnik Ačkar.

sportskih

Mirjana Lučić u ime Parasportskog saveza zahvalila je na podršci koju im daje Grad. Suradnja je bolja nego ikada. Uvijek su nam vrata otvorena i naše ideje padaju na plodno tlo, rekla je Lučić.

– Nama se članstvo jako povećalo, a još će se dodatno povećati kada krenemo s našim pilot projektom po školama. Predlažem da se razmišlja o novom atletskom poligonu ako je moguće uz školu u Kurilovcu gdje bi se napravio poligon sa svim sadržajima. Svakako bi trebalo razmišljati i o gradnji Centra za osobe s invaliditetom. Centar bi mogao imati dvoranu, prostore za sve naše udruge koje okupljaju osobe s invaliditetom. Nama bi onda posao bio puno lakši jer bi svi prošli kroz Centar i priključivali se sportu koji je adekvatan za njihov invaliditet. Mi imamo educirane trenere, u Gorici se ne može desiti da se netko ne može baviti sportom, svatko se može baviti sukladno svojem invaliditetu. Bavljenje sportom puno pomaže za socijalizaciju i pripadnost društvu – istaknula je Lučić.

sportskih

Darko Blažinčić kazao je kako ZSUGVG danas ima 54 punopravne članice, nekoliko udruga podnijelo je zahtjev za učlanjenje.

– To su nove udruge koje rade s mladima i tome ćemo se posvetiti u vremenu koje je pred nama. Zajednica je napravila novi iskorak, imamo natječaj za dodjelu stipendija mladim i nadarenim sportašima, nadamo se i potporu za stručno za usavršavanje kako bi pomogli onima koji rade s mladima – kazao je Blažinčić.

Školski sportski savez predstavljao je Boris Konjević koji je predložio da se obiđu sva školska igrališta te obnove s novim sadržajima i novim spravama. Ovdje se ne radi o trošenju novca nego o investiciji u budućnost našeg društva – istaknuo je Konjević.

sportskih

Športsko-rekreativni savez okuplja 12 udruga, nudi različite sadržaje, a bave se svim uzrastima, kazao je Arnel Humić.

– Koliko je potreba za rekreacijom nabolje pokazuju naši umirovljenici jer njih čak 120 svaki dan vježba u dvorani. Puno je posla, imamo puno zahtjeva za rekreacijom, a s ovim financijskim sredstvima ćemo realizirati brojne programe – rekao je Humić.

Objava Potpisani ugovori sa sportskim zajednicama i savezima: Ove godine znatno više novca za sportove koji okupljaju gotovo 10.000 sportaša pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.