Prijava

Vaša prijava

Lijepa tradicija u Kromosovom naselju: Mame za djecu organiziraju maškare kakve su nekada bile

[]

maškare

Posljednjih nekoliko godina skupina mama iz Kromosovog naselja organizira maškare za svoju djecu. Pazi se na svaki detalj, maske se dugo osmišljavaju i pripremaju. Maskirani klinci obilaze točno određene kuće, a tamo ih također znaju dočekati maskirani domaćini, najčešće tate. Klinci uživaju, a dogodovštine se još dugo prepričavaju.

– Željeli smo našoj djeci pružiti iskustvo iz našeg djetinjstva kada smo za fašnik obilazi susjede, a oni nas darivali slatkišima i voćem. Zato je nas desetak mama odlučilo pokrenuti kvartovske maškare – kaže nam jedna od mama, Ivana Stojan.

Poznato je da su mame odlične u planiranju, paze na svaki detalj. Obično maškare organiziraju nedjeljom, ali kako je bila najavljena kiša, sve je prebačeno na subotu,

Nakon što obiđu sve kuće, a često ih pozovu i susjedi koji im daruju slatkiše, maskirana skupina mama i djece nastavlja druženje u parku.

– Svatko nešto donese, bude tu kolača, sokova, slatkiša koje su klinci dobili i onda se družimo, uživamo i smišljamo maske za sljedeće maškare – kažu mame iz Kromsoovg naselja.

      

Objava Lijepa tradicija u Kromosovom naselju: Mame za djecu organiziraju maškare kakve su nekada bile pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.