Prijava

Vaša prijava

Sjajne izvedbe mažoretkinja na velikom državnom turniru: Program je trajao gotovo 13 sati, a publika je vidjela 325 koreografija

[]

koreografija

Velika Gorica u subotu je bila domaćin 41. Državnog turnira mažoretkinja u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske. Nastupila su 23 tima s oko 700 natjecatelja koji su izveli 325 koreografija.

Turnir je ujedno bio kvalifikacijski za MWF/Europsko i svjetsko prvenstvo te se u svakoj izvedbi vidjela želja da se ostvari što bolji rezultat te osigura nastup na međunarodnim pozornicama.

U ime pokrovitelja, Grada Velika Gorica turnir je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić koji je na početku sve pozdravio u ime gradonačelnika Krešimira Ačkara te poželio dobrodošlicu u grad sporta i grad prijatelj djece.

koreografija

– Zadovoljstvo je da smo danas domaćin ovog Državnog turnira te bih iskoristio priliku da se zahvalim trenerima ove prekrasne djece što održavaju bavljenje aktivnošću koja na najbolji mogući način u sebi ujedinjuje sportsku vještinu i umjetnost plesa – kazao je Bekić.

Program je trajao gotovo 13 sati nakon čega su najprije podijeljena priznanja timovima za sudjelovanje i doprinos kroz 21 godinu djelovanja Saveza, a potom i diplome, medalje i pehari najboljim timovima i pojedincima.

– Ovo je bio fantastičan dan, iako svima nama koji smo cijeli dan bili u dvorani nije bilo nimalo jednostavno izdržati, ali bez obzira na sve, najizdržljivija su bila djeca koja su bila fantastična. Preko 320 koreografija, bile su to odlične izvedbe. Posljednjim kategorijama je već pala koncentracija, ali to nam je pokazatelj za dalje i razmišljamo da jedan dio kategorija prebacimo za turnir kad imamo velike formacije – rekla nam je predsjednica Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske Željka Banović..

Banović je istaknula kako su natjecatelji od predškolaca do seniora pokazali kako su svi zajedno na sjajnom putu te da puno rade, ulažu puno energije, vremena, novca i živaca, ali da ničega od svega toga ne bi bilo bez znanja i beskrajne ljubavi.

Ono što nije moglo proći nezapažen je velik broj onih najmlađih koji su se pronašli upravo u mažoret sportu.

– Mi imamo uistinu velik pomladak i to me posebno veseli jer to znači da imamo temelj za buduće generacije, naši treneri su sve bolji i bolji, a i rezultati na svjetskoj razini to pokazuju.

Među oko 700 natjecatelja nastupila su i dva pripadnika muškog spola što je uistinu rijetkost.

– Nije jednostavno pridobiti dečke da da nam se pridruže jer kod nas bi svi trenirali nogomet i neke druge popularne sportove. Međutim, mi imamo dva sjajna dečka, to su Jan Hosu i Niko Žiher koji se nimalo ne daju omesti u svojemu radu te uistinu uživaju u ovome što rade. Nadam se da će se pridružiti i drugi jer ovdje je divno društvo, a uz sve razvijaju se razne vještine i jasno je da je ovo jedna zdrava aktivnost i za djevojčice, i dječake.

koreografija

Europsko prvenstvo održat će se u Češkoj od početkom srpnja, a Svjetsko prvenstvo u Cape Townu u drugoj polovici rujna.

Jako se tome veselimo, do sad je sudjelovanje potvrdilo dosta naših timova, danas smo doznali dio onih koji su se kvalificirali, a pred nama je još jedan kvalifikacijski turnir 20. travnja u Zadru kada ćemo znati konačnu situaciju. Naši timovi se svake godine s velikih natjecanja vraćaju sa sve boljim rezultatima i sigurna sam da će tako biti i ovaj put, kaže Banović.

Na kraju svega Banović je uputila posebnu zahvalu Velikogoričkim mažoretkinjama.

– Posebno se želim zahvaliti mojim trenericama Velikogoričkih mažoretkinja koje su bile izuzetno vrijedne i požrtvovne, roditeljima koji su jedna sjajna ekipa i podrška našoj djeci i trenericama te hvala Gradu koji je prepoznao našu vrijednost te nas je podržao na putu prema daljnjem uspjehu.

koreografija

 

Objava Sjajne izvedbe mažoretkinja na velikom državnom turniru: Program je trajao gotovo 13 sati, a publika je vidjela 325 koreografija pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.