Prijava

Vaša prijava

Kaos na autocesti kod Velike Gorice: Napali vozača koji im je blicao, on se branio pepper sprejem, završili na sudu i dobili novčanu kaznu

[]

kaos

Pravi mali kaos zbog blicanja u prometu, koji se događao na autocesti A11 kod Velike Gorice, ovih je dana dobio epilog na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Velikoj Gorici. Incident se zbio početkom srpnja prošle godine.

“Izađi van iz vozila, majmune jedan, ajde izađi van, kome ti blicaš”, vikala su te ljetne večeri dvojica okrivljenih vozaču automobila, a to je verbalno nasilje, stoji u obrazloženju presude, bilo uvod u fizičko nasilje.

Jedan okrivljeni udario je šakom u glavu vozača drugog automobila, nakon čega je udareni izvadio pepper sprej i u samoobrani pošpricao nasilnika. To je, pak, razbjesnilo napadača koji je vozača udario još nekoliko puta u ruku, a onda je zajedno s drugookrivljenim počeo udarati nogama u automobil napadnutog.

U obrani okrivljenog dvojca navodilo se da su se vraćali s posla iz Siska, bilo je oko 21 sat, vozili su sporije, a iza njih je bilo drugo vozilo koje im je 20-ak kilometara, tvrdili su, blicalo. Stali su u zaustavnoj traci, učinilo je to i vozilo koje je bilo iza njih i – počeo je kaos.

Okrivljeni duo krenuo je prema autu. Prvi je vidio da vozač, koji nije izlazio iz vozila, vadi sprej i šprica po njegovom kolegi. Kolega ga je ošamario.

Kolega je, pak, ustvrdio da je vozača “refleksno udario desnom rukom tako da mu je satom zakvačio facu“. Kada ga je napadnuti pošpricao, kaže da mu se “zamračilo pa ne zna koliko je puta udario nogom u auto“.

Napadnuti vozač dobio je površinske ozljede usana i usne šupljine, a njegov je automobil lakše oštećen.

Na kraju, dvojac je kažnjen s po 300 eura kazne za ovaj prekršaj protiv javnog reda i mira, a moraju i platiti paušalne troškove postupka po 30 eura svaki.

Presuda je nepravomoćna.

Objava Kaos na autocesti kod Velike Gorice: Napali vozača koji im je blicao, on se branio pepper sprejem, završili na sudu i dobili novčanu kaznu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.