Prijava

Vaša prijava

Zajednice športskih udruga Velike Gorice organizira prvi Olimpijski festival dječjih vrtića: Sudjelovat će oko 180 djece

[]

olimpijski festival

Prvi Olimpijski festival dječjih vrtića u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice i potporu Hrvatskog olimpijskog odbora održat će se krajem svibnja u našem gradu.

Na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića sudjelovat će oko 180 mališana iz velikogoričkih dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek.

Natjecateljsku ekipu koja predstavlja jedan dječji vrtić čini 40 natjecatelja od kojih je 20 djevojčica i 20 dječaka a svaki dječji vrtić sudjeluje u malonogometnom i atletskom natjecanju.

Atletska natjecanja održavaju se u četiri discipline: (1) trčanje na 50 metara, (2) štafeta 4 x 25 metara, (3) bacanje loptice udalj i (4) skok udalj. Djevojčice se natječu s djevojčicama, a dječaci s dječacima, najavili su iz Zajednice.

Koncept natjecanja sličan je olimpijskim igrama, što je vidljivo iz programa natjecanja.

Program 

16:30 h  Okupljanje dječjih vrtića, sastanak s vodstvom ekipa

17:00 h  Svečani mimohod – Na mimohodu sudjeluju svi dječji vrtići sa svojim ekipama i u pratnji su odgajateljice. Svaki dječji vrtić na čelu kolone nosi transparent s nazivom dječjeg vrtića koji predstavlja.

17:10 h  Ceremonija otvaranja – Pozdravni govor predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora, igre otvara gradonačelnik domaćin.

Skupina od osmero djece unosi na stadion zastavu HOO-a i kreće se prema jarbolu na kojem će se dizati zastava. Dolaskom do jarbola zaustavljaju se, a odabrana sportašica-sportaš, držeći jedan ugao zastave, recitira zakletvu Olimpijskog festivala na hrvatskom jeziku.

Diže se zastava i svira se hrvatska himna a djevojčica i dječak u paru iz svakog vrtića nose olimpijski plamen i dodirom baklje ”pale” vatru na predviđenom postolju.

17:25 h  Početak natjecanja

18:40 h  Ceremonija dodjele nagrada i diploma

19:00 h Ceremonija zatvaranja – Spuštanje zastave HOO-a i iznošenje sa stadiona. Predstavnik HOO-a obraća se natjecateljima, gasi se olimpijski plamen.

Objava Zajednice športskih udruga Velike Gorice organizira prvi Olimpijski festival dječjih vrtića: Sudjelovat će oko 180 djece pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.