Prijava

Vaša prijava

Opet stižu zabrinjavajuće brojke: U Velikoj Gorici pet novozaraženih, u Zagrebačkoj županiji 14, Zagrebu 68, Splitsko-dalmatinskoj županiji 109

[]

Niti danas brojke o zaraženima koronavirusom, koje stižu iz županija, ne izgledaju dobro. Jučer je, podsjetimo, bilo 358 novozaraženih, a posebno je zabrinjavajuće stanje u Splitsko-damlatinskoj županiji u kojoj su od danas na snazi nove, strože protuepidemijske mjere.

12:20 Veliki skok novozaraženih u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji

Čak 14 novozaraženih koronavirusom bilježe u Zagrebačkoj županiji, a od toga je pet novih slučajeva u Velikoj Gorici, po tri Zaprešiću i Dugom Selu,  po jedan u Samoboru, Svetoj Nedelji i Jastrebarskom. U Velikoj Gorici je trenutačno 14 aktivnih slučajeva, a u čitavoj županiji ukupno 129 – najviše u Zaprešiću (33 slučaja) i Dugom Selu (31).

11:50 Opet puno novih slučajeva u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 799 obrađenih testova Danas je 109 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Iz  Splita ih je 49, Hvara 4, Imotskog 3, Kaštela 5, Makarske 7, Omiša 1, Sinja 6, Solina 8,Starog Grada 1,Trilja 1, Vrlike 1, Dicma 4, Dugopolja 1, Hrvaca 3, Podgore 1, Podstrane 2, Prološca 4, Pučišća 2, Runovića 1, Segeta 1, Šestanovca 1, Tučepi 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 1 osoba.Od 109 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 34 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1376 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 41 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru.

11:20 “Zdravstveni sustav u Zagrebu funkcionira otežano”

Pročelnik zagrebačko Ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč rekao je danas da zdravstveni sustav u gradu funkcionira otežano, te da se poduzima sve kako bi radio što bolje. Danas je u Zagrebu zabilježeno 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno je testirano gotovo tisuću uzoraka. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ “Andrija Štampar”, dodao je da stanje nije alarmentno, da je situacija pod kontrolom, ali da se radi nadljudskim naporima i da je potrebno pridržavati se protupepidemioloških mjera i nositi maske.


Državno Natjecanje iz geografije