Prijava

Vaša prijava

Ovoga tjedna dolazi kraj pravom ljetu? U četvrtak promjena vremena s kišom i grmljavinom, nakon toga više ne bi trebalo biti jako vruće

[]

Došli smo do gotovo sredine rujna, a temperature zraka i u ovim našim krajevima dosežu do 30 stupnjeva Celzijevih. Upravo je otprilike toliko bilo i jučer, vruće je bilo kao da smo u srpnju. I danas, sutra i u srijedu bit će vruće, temperature će se na širem velikogoričkom i zagrebačkom području kretati od 25 do 28 stupnjeva Celzijevih. Ljeto će, dakle, i dalje trajati. Pokazuju to prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda  i najpopularnijeg svjetskog meteorološkog internetskog servisa yr.no iz Norveške.

No, u četvrtak, suglasni su i hrvatski i norveški meteorolozi, dolazi do promjene vremena. U popodnevnim satima u četvrtak trebalo bi se naoblačiti, krenut će kiša, vjerojatno će biti i grmljavine, zapuhat će i jači vjetar. Vjerojatno će naši čitatelji, koji nam redovito šalju fotografije neba iznad Velike Gorice, tog dana imati pune ruke posla.

Ta će promjena vremena, naravno, utjecati na pad temperature, koji će se nastaviti sljedećih dana. Petak, subota i nedjelja trebali bi u našim krajevima biti bez oborina, pretežno vedri, ali s temperaturama koje će dosezati tek do 20 stupnjeva Celzijevih.

Nakon toga vjerojatno počinje bablje ljeto. Norvežani imaju i tu dugoročniju prognozu prema kojoj, za sada, će početkom sljedećeg tjedna temperature ipak preskočiti 25 stupnjeva na goričkom i zagrebačkom području. To ipak nije tako vruće kao proteklih dana. Treba, međutim, ponoviti kako su takve prognoze relativno nepouzdane. Sigurno je da će u tom tjednu, u utorak, 22. rujna, u 14:30 sati stići jesen. Dani će postupno postajati sve kraći, noći duže i temperatura će padati. Kako ćemo ići prema još hladnijim danima, gotovo je sigurno, sve ćemo više priželjkivati ljeto.

Objava Ovoga tjedna dolazi kraj pravom ljetu? U četvrtak promjena vremena s kišom i grmljavinom, nakon toga više ne bi trebalo biti jako vruće pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.