Prijava

Vaša prijava

Testiranje na koronavirus: U Velikoj Gorici moguće samo radnim danom i uz uputnicu, bez uputnice treba platiti i rezervirati termin u ovim ustanovama u Zagrebu

[]

Sve više ljudi traži testiranje na koronavirus. Stoga su i gužve pred testnim centrima vrlo velike. Građani su zabrinutiji zbog sve većeg broja zaraženih posljednjih dana, a s dolaskom hladnijeg vremena pojavile su se i prehlade pa više nitko ne zna kako prepoznati radi li se o običnoj hunjavici, prehladi, virozi ili zarazi koronavirusom. Stoga se mnogima testiranje na koronavirus čini najboljim odogovorom na zadravstvena pitanja koja ih muče.

U Velikoj Gorici je od početka rujna otvorena Covid ambulanta u Domu zdravlja. Ona je, podsjetimo, radila u prvom valu zaraze, ali je potom i zatvorena pa su se Velikogoričani morali ići testirati u Rakitje ili Ivanić Grad. Na apsurd da grad sa 60.000 stanovnika nema specijaliziranu ambulantu upozorio je naš portal još ljetos, pa je vjerojatno i to barem malo pomoglo ponovnom otvaranju. Radno vrijeme goričke Covid drive in ambulante je od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, a prije dolaska potrebno je prethodno dogovoriti termin na telefon 01/6379-717. Rezultati testova se čekaju od 24 do 48 sati. Testiranje je moguće samo uz liječničku uputnicu i besplatno je.

Oni koji nemaju uputnicu moraju otići do Zagreba i testiranje trebaju platiti. To je moguće napraviti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefelerovoj ulici 2, svakog radnog dana od 7:30 do 9:30, a subotom od 8 do 10 sati. Cijena testiranja je 698 kuna. Narudžbe i dogovor su mogući na  broj telefona 099/4683-338 od 10.00 – 14.00h ili na mail covid@hzjz.hr. Nalazi su u pravilu gotovi u roku 24 sata.

testiranje na koronavirus
Drive in testiranje u HZJZ-u / Foto: HZJZ

 

Testiranje na koronavirus uz plaćanje moguće je i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar na Mirogojskoj cesti 16. Cijena je također 698,21 kuna, a narudžbe se primaju na telefon 01/4696-190 ili mail adresu epidemiologija@stampar.hr. Radno vrijeme drive-in sustava za uzorkovanje: radnim danom od 8,00 do 14,00 sati, subotom od 8,00 do 12,00 sati a nedjeljom i blagdanom od 8,00 do 10,00. Nalazi se izdaju u roku od 24 sata. U subotu su pred Štamparom bile dosad nezabilježene gužve, kolona automobila se protezala sve do Langova trga, koji je udaljen dva kilometra od ove lokacije za testiranje na koronavirus.

testiranje na koronavirus
Kilometarska subotnja gužva za testiranje u Štamparu

Posebnu pozornost treba posvetiti plaćanju testiranja, a upute treba pogledati na internetskim stranicama ova dva zavoda. U Štamparu je plaćanje moguće i na blagajni zavoda u gotovini ili karticom. U HZJZ-u, pak, preporučuju avansno plaćanje koje je, naravno, moguće i internet bankarstvom. Takva je uplata moguća i u Štamparu. U tom slučaju uzmite potvrdu o uplati na testiranje.

Sve testne centre u Hrvatskoj možete pogledati na službenoj Vladinoj stranici koronavirus.hr. Tamo su također dostupni ostali podaci bitni za testiranje na koronavirus poput načina naručivanja, vrste testova koji se provode, cijene testova, vrijeme čekanja rezultata i sl.

Objava Testiranje na koronavirus: U Velikoj Gorici moguće samo radnim danom i uz uputnicu, bez uputnice treba platiti i rezervirati termin u ovim ustanovama u Zagrebu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.