Prijava

Vaša prijava

Zaraza koronavirusom: U Hrvatskoj 819 novih slučajeva, ali bez obzira na vikend broj novozaraženih raste u Zagrebačkoj županiji, u Velikoj Gorici 17 slučajeva

[]

Zaraza koronavirusom u nedjelju na razini Hrvatske izgleda malo bolje nego proteklih dana. Broj novozaraženih je 819, pa je ukupno u Hrvatskoj trenutačno 5164 aktivnih slučajeva. Među njima je 548 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 32 pacijenta. U posljednja 24 sata preminulo je 8 osoba.

U tom je vremenskom periodu testirano 4984 ljudi, a u samoizolaciji je trenutačno 21.148. Dakle, broj testiranih jučer je nešto manji, kao i inače vikendom, pa je vjerojatno i to razlog manjem broju novozaraženih. Istodobno stalno raste broj ljudi u samoizolaciji.

Broj novozaraženih konstantno od utorka raste u Zagrebačkoj županiji. U utorak je u županiji bio 21 novi slučaj, srijedu 39, četvrtak, 59, petak 65, subota 74 i danas u nedjelju skok na 94 nova slučaja. Zaraza koronavirusom u Zagrebačkoj županiji očito ne poznaje vikend.

Najviše novozaraženih u nedjelju, nakon više dana, nije u Velikoj Gorici. To neslavno mjesto danas je preuzelo Dugo Selo s 18 novih slučajeva, dok je u Gorici zabilježen jedan manje – 17. No dnevni broj novozaraženih u Velikoj Gorici je konstantno relativno visok od petka kada je zabilježen rekord s 18 i subote sa 16 novozaraženih.

U nedjelju iza Gorice slijedi Zaprešić s 10, Samobor 8, Rugvica 6, Jastrebarsko 5, Vrbovec i Sveti Ivan Zelina po 4, nakon dugo vremena imamo i 3 nova slučaja u Kravarskom koliko ih ima u Svetoj Nedelji i Brdovcu. Po dva slučaja su zabilježena u Jakovlju, Bistri, Dubravici i Stupniku, te po jedan u Ivanić-Gradu, Luki i Brckovljanima.

Od 94 novooboljele osobe 38 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezano s bolničkim ustanovama, 2 uz privatne proslave, 4 za radna mjesta, 2 slučaja su importirana,  za 17 slučaja je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za  još 30 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 109 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima po jednog razreda osnovne škole u Gradecu, Velikoj Gorici i Vrbovcu u kojem je u izolaciji i jedan razred srednje škole.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

zaraza koronavirusom
Izvor: koronavirus.hr
zaraza koronavirusom
Izvor: koronavirus.hr

 

Objava Zaraza koronavirusom: U Hrvatskoj 819 novih slučajeva, ali bez obzira na vikend broj novozaraženih raste u Zagrebačkoj županiji, u Velikoj Gorici 17 slučajeva pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.