Prijava

Vaša prijava

Zapuštena i opasna nedovršena zgrada u centru Velike Gorice: Nakon višegodišnje strepnje uklonjena velika dizalica. Kreće li uređenje Žužićeve građevine?

[]

Opasna nedovršena zgrada u centru Gorice, u Kurilovečkoj ulici 76, već godinama privlači poglede znatiželjnih prolaznika, ali je i uzrok strepnji susjeda. Prije više godina taj je objekat napušten, ali je na gradilištu ostala i velika dizalica koja je, kako je vrijeme odmicalo, bila izvor sve veće i veće strepnje susjeda. A posebno nakon proljetnog potresa.

Svi su oni odahnuli u četvrtak kada je prijeteća dizalica rastavljena i opasnost je nestala. Jasno je da su dizalice sigurne i da su dobro utvrđene, ali kada je neka bez ikakvog nadzora prepuštena milosti i nemilosti vremenskih neprilika nitko više ne zna je li ona sigurna ili nije.

Inače, zemljište u Kurilovečkoj 76 u vlasništvu je velikogoričkog tajkuna Željka Žužića čije je poduzeće i počelo graditi zgradu. No prije četiri godine Ministarstvo financija je pokrenulo ovrhu pod koju je navodno dospjela i nedovršena zgrada. Od tada sve stoji, tek povremeno, ali izuzetno rijetko netko malo uredi okoliš.

opasna nedovršena zgrada u centru gorice
Dizalica je godinama bila svojevrsna prijetnja / Foto: Gorica.info

 

Zgrada je ponovno u središte pozornosti došla ljetos kada se Velika Gorica našla pod godinama nezabilježenom opsadom komaraca. Portal Gorica.info je, istražujući kako se trošio novac Velikogoričana kojeg je gradska uprava potrošila na zaprašivanja letećih krvopija, došao i do Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Taj je Zavod bio zadužen za nadzor zaprašivanja. Oni su, da bi skrenuli pozornost sa sebe budući ljetos uopće nisu nadzirali kvalitetu zaprašivanja u Velikoj Gorici, naveli upravo tu opasnu nedovršenu zgradu kao jedan od najvažnijih gradskih lokaliteta za masovno leglo komaraca.

Naši su novinari obišli zgradu i stvarno utvrdili da nitko nije već godinama uredio okoliš, a u podrumu je od kiše nastao ogroman bazen ustajale vode idealan za razmnožavanje komaraca. Velikogoričko komunalno redarstvo, unatoč saznanjima da je sporni objekt neuređen i zapušten, nije do ljetos kaznilo vlasnika. Pitanje je, doduše, tko je uopće sada vlasnik tog objekta i zemljišta. Na stranici katastar.hr kao vlasnik zemljišta još se uvijek navodi Željko Žužić.

U blizini tog nedovršenog objekta, na križanju Kurilovečke i Matice hrvatske upravo se gradi još jedna zgrada, a i preko puta je pri kraju adaptacija velike kuće i višestambenu zgradu. Ova lokacija je, očito, jedna od najatraktivnijih u Velikoj Gorici budući se nalazi praktično u središtu grada. Susjedi se nadaju da će se nešto pomaknuti i s nedovršenim objektom u Kurilovečkoj 76, kako bi se ta opasna nedovršena zgrada u centru Gorice napokon dovršila ili barem konzervirala kako sljedeće ljeto ne bi ponovno poslužila kao leglo komaraca.

Objava Zapuštena i opasna nedovršena zgrada u centru Velike Gorice: Nakon višegodišnje strepnje uklonjena velika dizalica. Kreće li uređenje Žužićeve građevine? pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.