Prijava

Vaša prijava

Gradska vlast u Gorici počela slušati javnost: Nakon gotovo dvomjesečnog odugovlačenja i našeg teksta asfaltirali nogostup između pošte i Elektre

[]

Ugodno su ostali iznenađeni svi koji su subotu iskoristili za šetnju po Velikoj Gorici, posebno na dijelu Kolareve ulice na nogostupu između Elektre i pošte. Dva je mjeseca nogostup bio neasfaltiran nakon što su ga razrovali zbog polaganja kablova. No, gradska vlast u Gorici je, čini se, počela slušati javnost.

Naime, upravo je naš portal u srijedu objavio tekst kako je Velika Gorica prepuna rupa na cestama, neoznačenih prekopa posred ulica, neasfaltiranih nogostupa… Jedna od lokacija na koju smo ukazali bio je upravo navedeni nogostup između pošte i Elektre. Još prije dva mjeseca pitali smo gradsku vlast zašto bageri raskapaju nogostup, o kakvim se radovima radi, koliko će trajati i koliko će koštati. Još smo jednom ponovili pitanje prije tjedan dana, ali odgovore nismo nikada dobili.

Ipak, gradska vlast u Gorici, očito, čita tekstove na Gorici.info. I već u subotu je sve prolaznike i šetače dočekao novi sloj asfalta na nogostupu kojim prolaze stotine, a možda i tisuće ljudi svakoga dana.

To je već drugi puta u samo nekoliko dana da iz zgrade Poglavarstva na goričkom Trgu kralja Tomislava stiže ugodno iznenađenje. Neki dan je, tako, na službenim internetskim stranicama grada, gorica.hr, osvanuo poziv Goričanima da ispune anketu i na taj način sudjeluju u izradi gradskog proračuna za 2021. godinu. Dobri poznavatelji goričke političke scene samo što nisu pali sa stolca kad su pročitali vijest o tome. Prema neslužbenim informacijama odaziv građana je odličan, u samo nekoliko prvih sati anketu su ispunile stotine Velikogoričana.

gradska vlast u gorici
Mogu li Ačkar i Kolarec u 200 dana popraviti očajan imidž gradske vlasti u javnosti? / Foto: Gorica.hr

Velikogorička vlast je, sjetimo se, odavno prekinula bilo kakve sustavne odnose s građanima. Posebno onima koji žive u urbanim dijelovima Velike Gorice. Jedini dio s kojim je gradska vlast u Gorici bila u konstantno dobrim odnosima, koji je dobro prošao i praktično procvjetao u prošlih 11 i pol godina su – Gradići. Naravno, radi se o selu u kojem živi gradonačelnik Dražen Barišić. Velika Gorica, sada u centru najveće kriminalno-koruptivne afere u Hrvatskoj, odavno nije transparentan grad koji uvažava svoje građane.

E sad, jasno je da Ervin Kolarec kao v.d. gradonačelnika i drugi Barišićev zamjenik Krešimir Ačkar moraju popraviti lošu sliku o aktualnoj goričkoj vlasti. Ugled gradske vlasti nikada u 25-godišnjoj samostalnosti Velike Gorice nije bio na nižim granama, a posebno poslije uhićenja Barišića pod teškim optužbama za namještanje gradskih poslova Kreši Peteku. Upravo zato Kolarec i Ačkar moraju pokušati promijeniti percepciju javnosti. A vrijeme curi, do izbora je još 200-injak dana.

Otvaranje prema građanima i javnosti nije loš put. Možda je prekasno, ali bolje ikada nego nikada. No, to je dvosjekli mač jer će svi pratiti kako će se uvažiti sugestije građana u izradi proračuna, te hoće li komunikacija postati redovita, kako će se organizirati, i sl. Ako sve ostane na ove dvije akcije, građani će to brzo shvatiti i ”nagraditi” na izborima. Gradska vlast u Gorici, ova aktualna, ali još više ona koja će doći, mora shvatiti da se ne može “odnaroditi“ jer plaću dobivaju upravo od nas, naših poreza, prireza i raznoraznih davanja.

Objava Gradska vlast u Gorici počela slušati javnost: Nakon gotovo dvomjesečnog odugovlačenja i našeg teksta asfaltirali nogostup između pošte i Elektre pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.