Prijava

Vaša prijava

Gradsko vijeće Velike Gorice: Gradonačelnik Dražen Barišić vraća se danas na dnevni red, a bit će tamo i rebalans i proračun za 2021. godinu

[]

Gradsko vijeće Velike Gorice ponovno će se sastati danas ujutro, nešto više od dva mjeseca nakon posljednje sjednice. Dok se iz goričkih oporbenih redova najavljuje vrući ponedjeljak za vladajuće, HDZ i njegovi partneri, uvjereni u većinu glasova, na ovu sjednicu gledaju kao na još jednu uobičajenu na kraju godine.

Gradsko vijeće Velike Gorice očekuje vruća rasprava

Upravo prva točka današnjeg dnevnog reda pod nazivom Aktualna politička i gospodarska situacija u Gradu Velikoj Gorici krije oporbene namjere da progovori o, kako tvrde, nezavidnom stanju u gradu nakon uhićenja gradonačelnika Dražena Barišića kojeg istražitelji sumnjiče za namještanje natječaja i poslova tvrtki ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka. Zbog toga je, može se čuti od oporbenjaka koji su i inicirali ovu točku, grad praktično blokiran, životari kao da je na aparatima, financijski je nestabilan, a nastavak postojećih projekata i početak novih je neizvjestan.

Vladajući, pak, tvrde da grad funkcionira, da se isplaćuju plaće i sve ostalo iz gradskog proračuna. Predložili su i rebalans proračuna za ovu godinu, te proračun za 2021. i misle da je situacija apsolutno pod kontrolom.

Gradsko vijeće Velike Gorice danas će, očito, ponovno ”ugostiti” gradonačelnika Barišića iako je on u 15-ak kilometara udaljenom zatvoru u Remetincu.

– Vjerujem da će se mnoge stvari demistificirati i da nakon ovoga, više ništa neće biti isto! Moramo pokazati da Velika Gorica nije grad slučaj te da Dražen Barišić nije jedini koji je umočen u koruptivne radnje! – napisao je na svom Facebook profilu gorički politički doajen SDP-ovac Damir Šimunić najavljujući prije tjedan dana ovu raspravu u Vijeću. Objavu na Facebooku je zaključio:

– Ovaj put idemo do kraja u traženju odgovornosti svih koji su participirali u najvećoj aferi u povijesti Velike Gorice!

Nakon Vijeća odmor i priprema za nikad neizvjesnije lokalne izbore

Ipak postoje i oni koji misle da je oporba propustila najveću priliku za raspravu o ovom problemu na prošloj sjednici Gradskog vijeća, samo dva tjedna nakon Barišićeva uhićenja. Danas je ta rasprava, tvrdi taj dio goričke političke javnosti, zakašnjela i neaktualna jer će sve prije ili kasnije dobiti epilog u eventualnom sudskom postupku.

Gorički HDZ-ovci, pak, ne komentiraju previše te teme vodeći se onom Bandićevom maksimom ”neka institucije rade svoj posao”. Njima je bitno da donesu rebalans proračuna i proračun za 2021. godinu što će vjerojatno i napraviti jer imaju većinu glasova. Kada to završe mogu se spremati za Dan grada, potom i za blagdane kada će skupljati snagu za nikad neizvjesnije lokalne izbore u Velikoj Gorici, u svibnju 2021. godine.

Čeka li nas obračun u Pučkom učilištu ili kamilica kod tete Pepice vidjet ćemo danas nakon 9 sati kada počne sjednica Gradskog vijeća…

Objava Gradsko vijeće Velike Gorice: Gradonačelnik Dražen Barišić vraća se danas na dnevni red, a bit će tamo i rebalans i proračun za 2021. godinu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.