Prijava

Vaša prijava

GSG na jesenskom Skupu upravitelja u Ludbregu


U Ludbregu je od 15.10.-17.10. u organizaciji Udruge upravitelj  održan ovogodišnji jesenski skup upravitelja višestambenih zgrada na kojem je sudjelovalo i Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica d.o.o.

Među mnogobrojnim uzvanicima našao se i Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Razlog njegovog dolaska jest natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada vrijedan 50 milijuna kuna kojeg je Fond raspisao 30. Rujna kako bi zajedno s upraviteljima riješili brojna pitanja vezana uz aktualnu temu provedbe energetske obnove višestambenih zgrada.

U sklopu tehničko-pravne radionice na temu pripreme ugovora o izvođenju radova energetske obnove višestambenih zgrada pod vodstvom  Brankice Dejanović uz predsjednika Udruge Upravitelj Tomislava Štimca svoje viđenje suradnje na relaciji upravitelji – projektanti – izvođači – banke te potrebi daljnje profesionalizacije ovog brzorastućeg tržišnog segmenta dao je i direktor GSG-a Tomislav Landeka.

Kroz sufinanciranje raznih energetskih mjera u višestambenim zgradama Fond je do sada odobrio 280 milijuna kuna.- 2012. godine nitko se nije ni sjetio da postoji nešto poput energetske učinkovitosti, već naredne godine raspisani su prvi pozivi za projektiranje, prošle godine uloženo je 95 milijuna kuna u obnovu, a ove godine potpisano je 2.260 ugovora samo sa stambenim zgradama – rekao direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller.

Podsjetio je i na odgovornost upravitelja te naglasio važnost ispoštovanja zadanih rokova. – Ovo što ste ove godine potpisali generirat će količinom posla koji se mora odraditi iduće godine. Rizici su značajni, radi se o javnom novcu, držite se rokova jer u pravilu nema mogućnosti prolongacije – neki su od bitnijih savjeta koje je Müller izrekao na skupu u Ludbregu.

Sudionici radnoga skupa ukupno preko 120 sudionika od strane članova upravitelja, uvaženih gostiju i sponzora okupljeni u Ludbregu pristigli su iz svih krajeva Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije, Istre i Međimurja. Trodnevni boravak u Ludbregu iskoristili su i da upoznaju sve njegove ljepote, kako one kulturno-umjetničke u sklopu programa na večeri dobrodošlice tako i sve prirodne i povijesne znamenitosti.