Prijava

Vaša prijava

Ponovno sukob gradonačelnika i sive eminencije grada


Ante Šimunović dobio otkaz?!

Između gradonačelnika Dražena Barišića i šefa njegovog kabineta Ante Šimunovića, ovih je dana, opet izbio otvoreni sukob, koji je, navodno, završio otkazom Anti Šimunoviću. On je nedostupan za pozive mobitelom, a u Gradu neslužbeno kažu da se nalazi na bolovanju.

ante šimunović1
Pred skoro godinu dana GT je pisao da je između Barišića i Šimunovića pukla ljubav te da je gradonačelnik spreman otpustiti Šimunovića jer se ne slaže s njegovom politikom vođenja Grada. Barišićeva namjera je spriječena intervencijom iz središnjice stranke, ali Šimunović je marginaliziran koliko je to bilo moguće. Uzrok sukoba je potisnut, da bi ovih dana ponovo izbio svom snagom. Povod je razmimoilaženje oko nekih poteza gradonačelnika Barišića. Neposredni razlog je udaljavanje Tomislava Jelisavca, Barišićevog najbližeg suradnika i navodno rođaka, s mjesta šefa nabave Grada. On je, iako nije bio pročelnik, kontrolirao nabavu u Gradu, a iznenada je „unaprijeđen“ u višeg savjetnika. Pravi razlog su stalni prigovori Ante šimunovića jer je Jelisavac, navodno, naručivao poslove i od tvrtke Turopolje gradnja koja je, navodno, povezana s njegovom sestrom ili ocem. Šimunović je otvoreno Barišiću progovarao da je Jelisavac u sukobu interesa, a možda i u težem prekršaju, jer se u kuloarima spominje da su poslove za Grad dobivale i neke druge tvrtke čiji su stvarni ili
jelisavac
prikriveni vlasnici bliski suradnici gradonačelnika Barišića ili čelnici komunalnih poduzeća. Kap koja je prelila čašu je javni istup Mate Ćorića protiv predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

“Proslava obljetnice velikogoričkog HDZ-a u znaku sukoba i podjela”

Šimunović je, navodno, žestoko prigovorio Barišiću da je Ćorić njegov politički kadar koji svojim istupima jako šteti stranci. Svađa je, navodno, završila odlukom gradonačelnika da otkaže radni odnos Šimunoviću koji se opet požalio središnjici. Vodstvo HDZ-a je, kažu upućeni, jako loše primilo vijesti o novim sukobima u velikogoričkoj gradskoj organizaciji. Ipak, Barišić, po svemu sudeći, nije htio popustiti i odustati od namjere da udalji Šimunovića s mjesta sive eminencije u Gradu, pa je Antiša završio na bolovanju. Navodno se upravo Šimunoviću nudi mjesto šefa nabave u Gradu, ili tu dužnost Šimunović želi kako bi spriječio daljnje izvlačenje novca iz Grada i moguće političke i druge posljedice po gradonačelnikovu klapu, a posredno i po velikogorički HDZ. Što je na stvari, znat će se kad se Šimunović vrati s bolovanja.

turopolje gradnja

SUDSKI REGISTAR PODACI O POSLOVNOM SUBJEKTU TUROPOLJE GRADNJA j.d.o.o. – temeljni kapital 10 kuna