Prijava

Vaša prijava

Završen književni natječaj “Turopoljska poculica” velikogoričkog ogranka Matice hrvatske


Željka Cvetković iz Male Mlake pobjednica književnog natječaja Turopoljska poculica

5_Turopoljska poculica (2)
Matičin književni natječaj “Turopoljska poculica” za proznu formu kratke priče pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom raspisan je 15. rujna 2014. i trajao je do 25. prosinca 2014. godine. Na natječaj su prispjela Kajkavskim jezikom napisano je 6 radova, a hrvatskim standardnim jezikom 14 radova.
Na susretu članova Ogranka Matice 25. ožujka, proglašeni su najbolji radovi, po jedan na kajkavskom odnosno standardnom hrvatskom jeziku i ostali radovi koji su ušli u uži izbor, po dva na kajkavskom i dva na standardnom hrvatskom jeziku.
Prispjele je radove Provedbeno povjerenstvo, predsjednik Stjepan Rendulić i članica Gordana Vlašić, predalo Prosudbenom povjerenstvu samo s naznačenom zaporkom bez imena autora.

5_Turopoljska poculica (4)

Najbolji su…

Prosudbeno povjerenstvo, predsjednica Bernardina Petrović i članovi Đurđa Parać i Božidar Prosenjak, kao najbolje odabralo je «Med buožjemi ciegari» na kajkavskom Željke Cvetković iz Male Mlake; Tabakera na standardu Stjepe Martinovića iz Zagreba; a radovi koji su ušli u uži izbor su «Majka Boža z Međugorja na zidu mamine hiže» Katarine Brkić iz Kutine, «Japica» Barice Tomašić iz Velika Gorica, «Zagrljaj mira» Mirjana Pejak iz Starog Pračna i «Pomoćnik» Miroslava Pelikana iz Zagreba.

Ana Peternac