Prijava

Vaša prijava

Novi eko projekt tvrtke Kova iz Mraclina


Mobilno reciklažno dvorište hrvatske proizvodnje

Kova---MRD2

U postrojenju tvrtke Kova d.o.o. iz Mraclina, 25. ožujka predstavljen je  novi eko projekt Mobilno reciklažno dvorište. Predstavljanju su nazočili predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te direktori komunalnig društava iz cijele Hrvatske.

Mobilno reciklažno dvorište, kao pokretna jedinica služi za odvojeno prikupljanje i skladištenje manjih količina iskoristivih i problematičnih vrsta otpada iz kućanstva pogotovo u manjim sredinama gdje u blizini nema izgrađenog reciklažnog dvorišta Za njegovo postavljanje nije potrebna lokacijska dozvola.

Mobilno reciklažno dvorište s djelatnikom također je strukture kontejnera, ali većih dimenzija i s mogućnošću otvaranja stranica, a u njemu je moguće prikupljati čak 21 vrstu otpada.

KOVA-MRD2

„Cijena mobilnog reciklažnog dvorišta naše proizvodnje bit će puno povoljnija od uvoznih proizvoda koji se plasiraju na našem tržištu, a ovom proizvodnjom potičemo i hrvatsko zapošljavanje i gospodarstvo,, ističu u tvrtki Kova d.o.o,

‘Mobilno reciklažno dvorište’ MRD je specijalni kontejner sa tankvanom i posudama za sakupljanje opasnog i neopasnog otpada, u koji je moguće sakupiti 33 različite vrste otpada. Konstrukcija kontejnera je od čeličnog lima. Kontejner je podijeljen u tri dijela. Posude za prihvat otpada zauzimaju najveći dio, ured zauzima 1,4m2 te sanitarni čvor .

Uz brzu i jednostavnu manipulaciju MRD-a, te s ugrađenim solarnim modulima i kemijskim WC-om ovaj proizvod djeluje kao samostalna jedinica koja je uvijek povezana s bazom. Pruža mogućnost smještaja na zabačenim lokacijama diljem R. Hrvatske, te omogućuje i tom stanovništvu koji nemaju u blizini reciklažno dvorište i dostupnu infrastrukturu za reciklažu, da zbrinu svoj opasan i neopasan otpad na siguran način.

Kova---sortirnica1