Prijava

Vaša prijava

Fešta za Marcela Brozovića


Lampard s Kajzerice

brozpixsel.jpggol protiv Norveske

Marcelo Brozović, srednjak hrvatske nogometne reprezentacije, bio je po ocjeni izvjestitelja naš najbolji igrač u nedavnoj pobjedi protiv Norveške. U prvih 30 minuta utakmice koje su bile krizne za Hrvatsku, Brozović je majstorskim pogotkom s distance otvorio put za veliku pobjedu Hrvatske od 5:1.

IMG_7202

Marcelo je ponosan što je Turopoljac, a često u intervjuima ističe da će mu u inozemstvu najviše nedostajati njegovo rodno Okuje i Velika Gorica. Marcelova obitelj i prijatelji priredili su nedavno veliku feštu u društvenom domu Okuje u povodu Marcelovog transfera iz Maksimira u milanski Inter. U Vatrogasnom domu u Okujama okupio se zavidan broj gostiju, prije svega velikogorički prijatelji te članovi DVD-a Okuje, čiji je član bio i Marcelo.

IMG_7252

Prvi ples na proslavi nogometnog uspjeha svog sina otplesali su Marcelovi roditelji. Oko ponoći, putem vieo linka, okupljenima se javio i slavljenik Marcelo, izravno iz Milana, poručivši da želi da se svi dobro zabave te da jedva čeka da ih opet vidi.

Donosimo dijelove intervjua s Marcelom kojeg je napravila Ivana Mikuličin krajem listopada prošle godine, kada se odlučivalo hoće li Marcelo karijeru nastaviti u Interu ili londonskom Arsenalu.

IMG_7225

Marcelo Brozović igrač je Dinama, za kojeg se, nakon što je postigao svoj prvi gol za hrvatsku reprezentaciju na utakmici s Azerbajdžanom – zbog kojeg je primio više od tisuću čestitaka putem SMS-a i preko društvenih mreža – najozbiljnije raspituje europska nogometna elita. Prije samo tri godine zvali su ga Lampard s Kajzerice, no još uvijek Dinamov veznjak više nipošto nije Lampard za “siromašne”. Svjetski mediji pišu da se za njega grabe Arsenal, Milan, Roma, Inter, Juventus… a početna cijena koja se spominje nadilazi nekoliko milijuna eura. Posljednji dan babljeg ljeta u Zagrebu sjedimo na Dinamovoj tribini s pogledom na osunčani travnjak, sa 22-godišnjim igračem pred kojim su velike životne promjene.

IMG_7216

– Nastojim ne razmišljati o tome toliko, ostati koncentriran na Dinamove pobjede, međutim, drago bi mi bilo kad bi se posložilo da igram u klubu u kojem već igra neki hrvatski igrač, lakše bi mi u tom slučaju bilo prilagoditi se novoj sredini. Dakle, ne bih se bunio kad bi sutra igrao u Interu s Mateom Kovačićem s kojim sam još od mlađih kategorija u dobrim odnosima – govori Marcelo Brozović, ističući da će mu, kad ode, više od svega faliti njegova Gorica.

IMG_7226

Brozović, naime, i danas živi u selu Okuje pokraj Velike Gorice, gdje je i počeo nogometnu karijeru koju je nastavio u Udarniku, Hrvatskom dragovoljcu, da bi iz Lokomotive došao u Dinamo. Marcelo stanuje u obiteljskoj kući pod čijim krovom su tri generacije.

Mama navijačica

– Ja i brat Patrick živimo dole s bakom i djedom, imam u kući svoju sobu, a kat iznad su sestra Ema i roditelji. U obiteljskoj kući sam jer ne volim biti u Zagrebu, nakon treninga najdraže mi je s prijateljima iz Gorice zaigrati bilijar ili pikado – priča Brozović.

U kući je četvero penzionera, i mama Sanja i tata Ivan koji su nekad radili kod Fiolića, sad su u mirovini. Upravo je otac Ivan, koji je u mladosti bio nogometaš Radnika i Male Mlake, potaknuo mladog veznjaka da nastavi njegovim stopama.

IMG_7263

– Išao sam stalno s tatom na utakmice, napucavao loptu, a onda me primijetio pokojni Željko Bogomolec, nekadašnji sportski direktor Hrvatskog dragovoljca, i pozvao da tamo treniram. Tata me uvijek u nogometu najviše podržavao, ali je i do danas ostao i moj najveći kritičar. Mama Sanja je moja najveća navijačica, jako je ponosna na mene i na svakoj me utakmici bodri sa zapadne tribine – kaže Brozović, koji je u drugom srednje odustao od škole da bi se u potpunosti posvetio nogometu.


Engleski u akciji