Prijava

Vaša prijava

Raspisani izbori za predsjednika i članove Gradskog odbora velikogoričkog SDP-a


vijece IMG_8457
Predsjedništvo Gradskog odbora SDP-a je u utorak 31. ožujka raspisalo unutarstranačke izbore jer je dosadašnja predsjednica Vesna Fabijančić Križanić odlaskom na dužnost u Državno izborno povjerenstvo, po sili zakona, morala napustiti članstvo u stranci i na čelu velikogoričke organizacije SDP-a.

Izbori u SDP-u se provode po principu jedan čovjek – jedan glas što komplicira izborni proces, ali vrlo precizno odražava volju većine članstva. Poslije raspisivanja unutarstranačkih izbora, slijedi isticanje kandidata za predsjednika i potpredsjednika Gradske organizacije te članova Gradskog odbora SDP-a. Izborna komisija potom utvrđuje listu kandidata koji u određenom roku moraju sakupiti 10% potpisa članova stranke da bi se mogli naći na izbornim listama.

Procjenjuje se da se Ozren Robić, vršitelj dužnosti predsjednika velikogoričkog SDP-a neće kandidirati za predsjednika, nego da će ostati dopredsjednik. Vjerojatno je da će se za predsjednika kandidirati nekoliko istaknutih članova stranke, a moguće je i pokoje iznenađenje.

Velikogorički SDP je u vrijeme najveće popularnosti Kukuriku koalicije imao oko 500 članova, a danas je, poslije dvaju izgubljenih izbora Vesne Fabijančić  Križanić, ta brojka možda i prepolovljena. U svakom slučaju, SDP je druga najsnažnija stranka u Gorici, pa će biti interesantno promatrati u kojem smjeru će krenuti Gradska organizacija i kojoj frakciji SDP-a će se prikloniti.