Prijava

Vaša prijava

Bunt na Plesu – Velika Gorica i Pleso neće postati geto Zračne luke Zagreb


Plešani organizirali potpisivanje peticije da se ponovo otvori cesta s Plesa prema aerodromu.

IMG_8696 smanjena

Na zboru građana, koji je hitno sazvan 2. travnja, mještani Plesa, Rakarja i Kobilića složili su se da će od predstavnika Međunarodne zračne luke Zagreb zahtijevati da se otvore i kolni i pješački prolaz od strane Plesa prema upravnoj zgradi Zračne luke Zagreb, kao što je to odvajkada bilo i kako je to u svim prostornim planovima nekadašnje Općine danas Grada Velike Gorice. Za taj prijedlog organizirano je potpisivanje peticije. Na zboru su se čuli i radikalniji prijedlozi, poput blokade prilaza aerodromu ili pak zatvaranja aerodromske odvodnje i kanalizacije, koja prolazi kroz Pleso. Neki su predlagali da građani odmah uzmu pravdu u svoje ruke i sruše ogradu prema Aerodromu?!

IMG_8693smanjena

Povod za hitni zbor građana su neuspjeli pregovori njihove delegacije s predstavnicima MZLZ-a. Molbe građana se ostavi otvoren pješački prolaz s Plesa na Zračnu luku Zagreb nisu urodili plodom. U prepunom društvenom domu na Plesu okupljenim mještanima, Vjekoslav Junković, jedan od trojice izaslanika Plešana, izvijestio je skup da na pregovorima nisu ništa postigli. „Situacija je kritična. Tiče se svih Velikogoričana, a ne samo nas. Ovo je početak izolacije Plesa, ali i Grada Velike Gorice. Francuski koncesionar ulaz u novu zračnu luku uopće ne planira iz Velike Gorice. To je javna tajna i danas su nam to u afektu potvrdili. Mislio sam da će današnji sastanak s upravom MZLZ-a biti konstruktivan, ali izgleda da nismo ništa obavili. Rekli su da će prolaz otvoriti ujutro u 8,  zatvarati uvečer u 8, a vikendom i ranije i rekao je Junković, te dodao, „kao da smo geto ili zoološki vrt“.

Božica Jankeš pročitala je okupljenima dopis koji je Međunarodna zračna luka Zagreb poslala Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastruktura u kojem navodi razloge zatvaranja prolaza. U Dopisu ga nazivaju ilegalnim pješačkim prijelazom te navode kako je oko Zračne luke Zagreb  puno privatnih parkinga bez dozvola, na kojima se jeftinije naplaćuje usluga parkiranja, što Međunarodnoj zračnoj luci d.o.o. predstavlja nelojalnu konkurenciju „koja može utjecati na prihod i na iznos naknade za koncesiju“ (parkiranje na ZLZ povećano je s 15 na 24 kune). Još kao dodatni razlog zatvaranja prijelaza, navode da je „kroz njega nestao velik broj kolica za prtljagu“.

Ovakvo obrazloženje mještani su ismijali, a Đurđa Parać je prokomentirala da je „jadan međunarodni koncesionar čijem je prihodu nelojalna konkurenciju 30 parkirnih mjesta na Plesu“.

Zatvaranje pješačkog prolaza koji spaja naselje Pleso i Zračnu luku Zagreb, stanovnicima Plesa, Rakarja i Kobilića predstavlja ozbiljan problem. Zaposlenici aerodroma prisiljeni su na posao putovati automobilom te koristiti duži put, što predstavlja i veći trošak. Mještanima koji koriste poštanske ili bankarske usluge zračne luke, uglavnom starije životne dobi, to će biti otežano ili onemogućeno. Zatvoreni pješački prolaz koristi i 400 učenika Srednje zrakoplovne škole Rudolf Perešin. Ta škola nema sportske dvorane već se nastava tjelesne i zdravstvene kulture održava u sportskoj dvorani velikogoričkog srednjoškolskog centra. Zatvaranjem pješačkog prijelaza prema Plesu, djeca su prisiljena hodati dužim putem, koji nema izgrađen nogostup i nije adekvatno osvijetljen.

Osim ovih, svakodnevnih muka za srednjoškolce, zaposlenike aerodroma i starije mještane Plesa, zakinuti su i turisti. Plešani se prisjećaju da su nekada putnici s aerodroma, kroz parkić, preko otvorenog prolaza, znali navraćati na Pleso, prošetati, razgledavati, fotografirati. Danas nije rijetka situacija da gosti koji imaju rezerviran smještaj kod nekog na Plesu, zastanu pred lokotom na vratnicama prolaza. Zašto su ljudi ulagali u prenoćišta, opremali kuće, zapošljavali, uredno prijavljuju sobe, plaćaju porez, kad im se onemogućava rad, zarada i život? – „Jel’ to razvoj malog poduzetništva u kojeg se država kune“ – pitaju se mještani?

„Ako želite da Pleso ponovno živi, Velikogoričani, dajte nam svoj potpis na peticiju“, pozvali su mještani. „Ne dobivamo rentu zbog zagađenja i buke. U rješavanju našeg problema trebamo pomoć svih građana Velike Gorice“, rečeno je na skupu.

Sudionici skupa su se složili da ovo nije problem samo Plesa, već će u konačnici i cijela Velika Gorica postati geto. Pitali su se zašto na skup nije došao nitko iz vodstva Grada. „Grad nas ne podržava, inače bi ih sad bilo hrpa ovdje, kao što dođu pred izbore. Gradonačelnik Barišić je do sada uspio obići sve vatrogasne i lovačke fešte, ali nije mogao doći na Pleso. Gradonačelnik Barišić nam je obećao da će, nakon uplate prve rate komunalne naknade Međunarodne zračne luke Zagreb, Pleso dobiti svoj dio. Dobili smo ormare za 9 tisuća kuna, a u Gradićima se gradi cijela nova ulica“, rekla je gospođa Rajka.

Među nekolicinom, koji su se zalagali, da se prije radikalizacije problema, treba obratiti svim raspoloživim institucijama, medijima te sudu u Strasbourgu, bio je i Marijan Kulaš, građevinski poduzetnik koji na Plesu gradi hotel s 4 zvijezdice i 50 soba. Investicija, koja već ima građevinsku dozvolu, vrijedna je 20 milijuna kuna. „Gradim hotel, ali pod ovim uvjetima mislim da ga neće biti“, rekao je Kulaš.

Postavilo se i pitanje prostornih planova, odnosno sporne, zatvorene ceste, koja je ucrtana u planovima pa odjednom nestala. Cesta se vodi kao javno dobro, ne može biti u privatnom vlasništvu, odnosno ne može se prodati, niti dati u koncesiju. Pješačka staza, ali i cesta, koja je spajala Pleso i cestu prema upravnoj zgradi aerodroma, bile su ucrtane u urbanističkim planovima, a trebale bi biti i danas. Stoga jedan dio mještana Plesa smatra da trebaju angažirati odvjetnika, koji će problem rješavati na pravni način, kod mjerodavnih institucija. „Tko su ti koncesionari da nam brane i ograničavaju jedno od temeljnih prava kao građana Europske unije – pravo na kretanje“, čulo se na skupu.

Ivica Mikulčić, stručnjak za promet, smatra da je u ovom slučaju ključna stvar mišljenje koje treba dati Minstarstvo prometa je li francuski koncesionar mogao i smio zatvoriti vrata. „Čudi me, bit ću blag, blijeda podrška Grada Velike Gorice“, rekao je Mikulčić.

Prozvani Grad i Gradonačelnika Barišića, branila je gradska vijećnica HDZ-a, stanovnica Plesa, Marijana Lebo. „Grad je Ministarstvu postao upit je li ono izdalo odobrenje za zatvaranje prolaza te u dopisu navodi da se Grad Velika Gorica protivi zatvaranju prolaza“, pojasnila je Lebo te je na upit mještana dodala da je Grad dopis uputio danas, što je izazvalo salvu smijeha i negodovanja okupljenih.

Sa zbora građana, Gradu Velikoj Gorici i cijeloj hrvatskoj javnosti upućena je poruka da ovo nije samo lokalna stvar Plesa i okolnih mjesta, već problem kojeg moraju rješavati Grad Velika Gorica i ostali suvlasnici Zračne luke Zagreb. – „Mi nećemo odustati, ostat ćemo pri svojim zahtjevima, jer nam inače života i prosperiteta u Plesu i okolici nema“, poručuju prosvjednici.

IMG_8697 smanjena