Prijava

Vaša prijava

Plešani pozvani u Gradsku upravu


pleso vjeko junkovic IMG_8731 - Copy
Što prije razgovor s koncesionarom!

Predstavnici Plesa i Grada Velike Gorice jutros (srijeda 8.4.) dogovorili su da Grad što prije organizira razgovor delegacije Plesa, Grada i francuskog koncesionara koji gradi novi putnički terminal na Zračnoj luci Zagreb.

Peticija podrške građanskoj inicijativi Pleso nije geto, vjerojatno će se potpisivati ovoga vikenda u središtu Grada.

Dvočlanu delegaciju naselja Pleso koju su činili Vjeko Junković i Boris Štajer, jutros su primili dogradonačelnik Ervin Kolarec, pročelnici Dubravko Katulić (prostorno planiranje) i Dražen Bačurin (mjesna samouprava), Zdenko Sovina (odnosi s građanima) te Elizabeta Stipetić (odnosi s javnošću). Plešani su čelnim ljudima Grada pojasnili da je cilj njihove građanske inicijative sprečavanje da Pleso i Velika Gorica postanu geto zbog sebičnih interesa francuskog koncesionara. Plešani ne žele da im se u njihovu aktivnost miješa politika, ali priželjkuju i očekuju podršku Grada, jer se interesi mještana Plesa i ostalih dijelova Grada Velike Gorice podudaraju. Pritom građanska inicijativa Plesa deblokadu Plesa i Velike Gorice želi ostvariti dogovorom s Gradom i koncesionarom Zračne luke, ali spremni su i na radikalne akcije, ako Francuzi ostanu hladni prema interesima lokalne zajednice. – Borit ćemo se do kraja svim demokratskim sredstvima. Očekujemo podršku Velikogoričana, jer naša inicijativa nije samo borba za Pleso nego i za cijeli Grad, kaže Vjeko Junković.

Još je dogovoreno da će se uskoro održati zbor građana gradske četvrti Pleso te da će Grad omogućiti potpisivanje peticije podrške inicijativi Pleso nije geto, ovoga vikenda u središtu Grada. – Pripremamo peticiju koja će se potpisivati najverojatnije ko0d Tržnog centra. Poruke podrške stižu nam iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva, kaže Boris Štajer.

Predstavnici Grada, predložili su Plešanima da Grad zatraži hitan sastanak francuskog koncesionara s predstavnicima Grada, građanske inicijative Pleso nije geto i gradske četvrti Pleso, kako bi se riješilo prometno povezivanje Velike Gorice i Zračne luke Zagreb. Grad će podržati inicijativu građana da se za promet sasvim otvori prometnica od Plesa na ZLZ. Grad, također, želi spriječiti zatvaranje dijela Fizirove ulice jer bi Gorica postala slijepo crijevo najznačajnije zračne luke u Hrvatskoj. Prebacivanje cijelog prometa putnika, zaposlenika i vozila na samo jedan ulaz kod Bapča, za Veliku Goricu bi značilo izolaciju Grada, smatra dogradonačelnik Kolarec.

Kako saznajemo Grad je već uputio Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb poziv na sastanak. Pregovori se očekuju početkom idućeg tjedna.