Prijava

Vaša prijava

Dalibor Mrakovčić novi predsjednik Vatrogasne zajednice Grada


Izvanredna skupština Vatrogasne zajednice

vz ivica kovacic i dalibor mrakovcic 20150408_210700 - Copy
Na večerašnjoj (srijeda, 8. travnja) izvanrednoj izbornoj skupštini, 17  DVD-a smijenilo je dosadašnje rukovodstvo i izabralo Dalibora Mrakovčića za predsjednika. Novi dopredsjednik je Ivica Stepanić, a novoizabrani članovi Upravnog odbora su: Dalibor Mrakovčić, Ivica Stepanić, Marijan Matejić, Ivan Brozović, Goran Miličević, Čedomir Krizmanić, Kruno Milatović i Vlado Vrčković.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice ostaje Boris Turan, a dozapovjednici su Dario Munjić i Ivica Maceković. Nadzorni odbor čine: Mario Petračić, Ivica Šantek i Vinko Juratović. Članovi stegovne komisije su Kristijan Horvačić, Nikola Blažević i Mladen Saraga. Za zastupnike u skupštinu Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije izabrani su:  Dalibor Mrakovčić, Ivica Stepanić, Marijan Matejić, Čedomir Krizmanić i Dražen Đuran, a za zastupnike u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu Dalibor Mrakovčić i Boris Turan.

Novo rukovodstvo Vatrogasne zajednice tvrdi da je cilj smirivanje odnosa u Vatrogasnoj zajednici te bolji rad i odmak od svakodnevne politike. U oči odmah upada činjenica da su iz novog rukovodstva Vatrogasne zajednice Grada izostavljeni dosadašnji glavni akteri unutrašnjih sukoba: Krešo Hubak, Ivan Grđan, Ivica Barišić i Mario Stipetić. U novi Upravni odbor, koji se birao pojedinačno nije prošao ni Dražen Đuran. Treba poželjeti da VZGVG-a napokon prevlada unutrašnje podjele i sukobe u cilju zajedničkog dobra i boljitka rada dobrovoljnih vatrogasnih društava i same Vatrogasne zajednice.