Prijava

Vaša prijava

Predsjednica Grabar – Kitarović podržava građane Plesa


IMG_9133 - Copy
Iz ureda Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović u Grad Veliku Goricu 9. travnja odaslano je pismo u kojem Predsjednica Grabar – Kitarović obavještava  gradonačelnika Barišića da su joj se građani Plesa obratili s molbom za pomoć zbog problema s Međunarodnom zračanom lukom Zagreb d.d. oko pješačkog i kolnog ulaza iz Plesa u Aerodrom. „Imajući u vidu izneseno te vodeći računa o drugim navodima iz pisma …. ljubazno molimo da razmotrite iznesene navode te u komunikaciji s poduzetnicima iz naselja Pleso i nadležnim strukturama Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. izvidite mogućnost rješenja ovog pitanja.

Predsjednica Republike, dakle, reagira na pismo skupine poduzetnika s Plesa kojima je zatvaranjem pješačkog prolaza sasvim ugroženo poslovanje i egzistencija, ali ostaje upitno je li Grabar Kitarović pogodila pravu adresu kada umoljava gradonačelnika Dražena Barišića da se angažira oko rješavanja problema. Barišić, naime, nije našao da shodno pojaviti se na zboru građana Plesa, a nije dočekao ni delegaciju građanske inicijative Pleso nije geto na sastanku u gradskoj upravi. Umjesto da se informira o problemima i zahtjevu Plešana, on je otišao na navodno ranije vrlo važni dogovor u Zagrebačku županiju, a problem Plešana uvalio je svome zamjeniku Ervinu Kolarcu.

Skoro svi viđeniji čelnici Grada, uključujući i dogradonačelnika Ervina Kolarca, već prvog dana od početka akcije, potpisali su peticiju (10.4.) protiv pretvaranja Plesa i Velike Gorice u geto MZLZ. Jedino to nije učinio gradonačelnik Barišić, ovoga puta opravdano jer je s brojnom delegacijom na službenom putu u Poljskoj.

Nadajmo se da će inicijativa i molba predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, napokon „probuditi“ gradonačelnika Barišića i ponukati ga da se bori za interese građana i Grada kojeg vodi.