Prijava

Vaša prijava

Tombola kaznenih prijava i afera gradonačelnika Dražena Barišića


IMG_2380
Tombola kaznenih prijava i afera gradonačelnika Dražena Barišića naziv je performansa Udruge Živi zid, kojeg su njegovi članovi izveli danas, 8. svibnja, na velikogoričkoj Tržnici. Svojom akcijom željeli su upoznati javnost s kaznenim prijavama i postupcima gradonačelnika Velika Gorice Dražena Barišića kojima se bave PNUSKOK i USKOK. U „Tomboli“ su aktivisti Živog zida naveli kaznene prijave i afere poput: Tržnice, Gradske sportske dvorane, Najam poslovnih prostora, Šišanje trave, zatim afera Nikolina Nežić, Dodjela gradskih stanova, Škola Novo Čiče. Još najavljuju da će uskoro javnost upoznati s poduzećem Turopolje gradnja j.d.o. u vlasništvu obitelji Jelisavac, koja s 10 kuna temeljnog kapitala radi poslove za Grad i gradska poduzeća. „Naravno da se radi o bliskim i rodbinskim vezama s gradonačelnikom, a uz to vlasnica poduzeća je sestra višeg savjetnika u javnoj nabavi gradonačelnika Dražena Barišića“, pojašnjavaju u Živom zidu svoje navode za tvrtku Turopolje gradnja.

Živi zid je već pokrenuo pitanja vezana uz dodjelu gradskih stanova, a posebno ih zanima dodjela gradskog stana gradonačelnikovom stranačkom kolegi i djelatniku Grada. „Kako je moguće da osoba s redovnim primanjima dobije prednost pri dodjeli stana ispred samohranih majki ili pak obitelji nezaposlenih ili branitelja“, pitaju se u Živom zidu.

Također najavljuju i preispitivanje skupog školovanja „gradonačelnikove miljenice“ i gradske pročelnice Nikoline Nežić, kojeg plaća Grad, odnosno porezni obveznici.

Ivan Vilibor Sinčić, supredsjednik Živog zida, nezadovoljan je radom mjerodavnih institucija. „Nepodnošljivo je njihovo ignoriranje. Na veći dio prijava nije bilo odgovora u zakonskom roku“, kaže Vilibor Sinčić te dodaje da se ipak nešto mijenja jer i nacionalni mediji počinju izvještavati o gradonačelnikom radnjama koje istražuju USKOK i PNUSKOK.

“Barišić je poznat po svojem medijskom manipuliranju pa nam u lokalnim novinama izlaze mega projekti poput bazena, industrijske zone, bolnice, kampa HNS-a, od kojih naravno nema ništa više osim slova na papiru u novinama“, kaže Danijela Jerbić, predsjednica Živog zida Velika Gorica.

IMG_2367


Festival Univerzalne sportske škole

Učenici posjetili Tehnički muzej Nikola Tesla