Prijava

Vaša prijava

Studenti Veleučilišta Velika Gorica  u humanitarnoj akciji za beskućnike


Veleuciliste ZGRADA IZVANA - Copy
Veleučilište Velika Gorica, zajedno s Društvom očnih optičara i optometrista i Tehničkom školom Ruđer Bošković, u ponedjeljak 11. svibnja 2015., organiziraju humanitarnu akciju  za korisnike Doma nade.

Studenti 3. godine preddiplomskog studija očne optike, beskućnicima će pregledavati vid, dok će im dioptrijske naočale izraditi zagrebački srednjoškolci. Stakla za naočale, onima koji ih budu trebali, donirat će tvrtka Essilor, dok će više optičara donirati okvire za naočale i ostale potrebne rekvizite.

Humanitarna akcija održat će se 11. svibnja u školi Ruđer Bošković od 14 do 20 sati.

Udruga RCCG Dom nade osnovana je 2012. godine te je pokrenula inicijativu otvaranja dnevnog boravka za beskućnike za područje Zagreba i Zagrebačke županije, što je njihov glavni projekt.

Dnevni boravak Doma nade smješten je u  Badalićevoj 11 u Zagrebu (Trešnjevka).

Iako su potrebe za ovakvim domovima puno veće, jer samo na zagrebačkom području živi oko 400 beskućnika, za sada je ovo jedino sigurno mjesto za ljude koji su egzistencijalno ugroženi i bez krova nad glavom.

U Domu nade je u posljednje tri godine više od tisuću sati do sada odradilo oko 25 volontera

Dom surađuje s nizom tvrtki, ustanova i državnih institucija kako što više pomogli ljudima koji na adresi u Badalićevoj svakodnevno mogu koristiti informatičke usluge, kako bi im se pomoglo pronaći posao ili povećati mogućnost zapošljivanja. Uz resocijalizaciju kroz niz aktivnosti i radionica, korisnici Doma nade u dnevnom boravku mogu zadovoljiti i svoje higijenske i druge potrebe, dobiti hranu i odjeću, što ipak ovisi o donatorima. Među njima je, kako nam je rekao voditelj Doma nade Danijel Vuga, puno onih koji nemaju ni broja ni adrese, bez dokumenata su i bez socijalnog osiguranja. Akcija studenata i srednjoškolaca sigurno će im dobro doći da pregledaju svoj vid i dobiju besplatno naočale za koju je potrebu  već iskazalo oko 30 beskućnika.