Prijava

Vaša prijava

Uspješno 3. Posavljačko-turopoljsko sijelo u Kosnici


dekle





Pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice a u organizaciji “KUU-Turopoljska Tradicija” u Kosnici je 24. svibnja održano treće Posavljačko-Turopoljsko sijelo. Bio je to pravi spektakl pjesme plesa Bosanskih Hrvata i Turopolja za koji se tražilo mjesto više kako bi se nazočilo ovom kulturnom događaju.

kud šćitarjevo 2

Na Posavljačko Turopoljskom sijelu odazvali su se visoki predstavnici grada Velike Gorice, Saborski zastupnik, zastupnici u Županijjskoj skupštini, gradski vijećnici te predsjednici mjesnih odbora i veliki broj građana.

zzz

Kulturno umjetnička društva koja su nastupila pripremili su odlične koreografije sa kojima su sve prisutne oduševili a posjetitelji su ih nagradili velikim pljeskom za njihov trud i rad.

veseli posavljaci bijelo brdo

Predsjednik KUU-Turopoljska Tradicija Filip Margić izjavio je da je ova manifestacija organizirana kako bi se promicao dijalog, zajedništvo i smanjenje kulturoloških razlika između domicilnog stanovništva i doseljenika te promicanje kulturnog bogatstva bosanskih Hrvata i Turopolja.

llllll

„Ovaj projekt promiče  kulturna bogastva, pjesme, plesove te je promocija našeg rada koji smo uložili u ovaj projekt i naravno našeg mjesta Kosnicu. Žao mi je što zbog ograničenog broja mjesta veliki dio posjetitelja program je morao pratit izvana te se ovim putem ispričavam svima. Zahvaljujem se našim pokroviteljima, sponzorima, kulturno-umjetničkim društvima, članstvu udruge, građankama i građanima Kosnice koji su se uključili u organizaciju ovog događaja kako bi u što boljem svijetlu promovirali naš rad i mjesto“, izjavio je predsjednik udruge gospodin Filip Margić.

ervin i kudovci