Prijava

Vaša prijava

Dječji vrtić Ciciban pokreće projekt Igrom i kretanjem do zdravlja i traži sponzore i donatore


O
Dječje igralište je nužnost

Dječji vrtić Ciciban pokrenuo je projekt Igrom i kretanjem do zdravlja. Cilj projekta je kod djece u najranijoj dobi stvoriti zdravu naviku kvalitetnog boravka na otvorenom. Projektu se priključio i HNK Gorica, a medijski će ga podržati i City-radio. Preduvjet da bi projekt zaživio u potpunosti je izgradnja i opremanje dječjih igrališta u dvorištima vrtića Ciciban u Vidrićevoj i u Kolarevoj ulici. Potrebno je uključiti sve relevantne sudionike, od stručnog osoblja vrtića do roditelja, ali je nužna i pomoć šire društvene zajednice.

Barica Marjanović, ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban ističe kako vrtić iz redovne djelatnosti ne može sam financirati opremanje igrališta, a Grad Velika Gorica za sada nema u planu uređenje Cicibanovih igrališta. „Moramo se okrenuti traženju donatora i sponzora. Svaka pomoć je dobrodošla“, kaže gospođa Marjanović.

Stručni tim Dječjeg vrtića Ciciban uočio je problem sve učestalijih pojava pretile djece. Studije pokazuju da su u porastu i kardiovaskularna oboljenja već u dječjoj dobi. Stoga već nekoliko godina u Cicibanu veliku pažnju pridaju pravilnoj prehrani djece te nastoje povećati fizičku aktivnost i kretanje djece.

Za potpunu i adekvatnu prevenciju pretilosti i povećanja zdravog života u konačnici potrebno je opremanje dječjih igrališta. Time bi se djeci omogućila tjelesna aktivnost i prirodni oblici kretanja poput penjanja, trčanja, skakanja ili pak preskakivanja.

Vrijednost projekta prepoznali su u čelništvu HNK Gorice, a podršku projektu daju i u ŽOK Azeni Velika Gorica. S HNK Gorica je dogovorena konkretna suradnja. Na sastanku održanom 7. ožujka, ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban Barica Marjanović s Majom Zagorec, voditeljicom odjela marketinga HNK Gorice i Damirom Grlićem, voditeljem nogometne škole HNK Gorice, dogovorila je da će sportske aktivnosti početi u travnju ove godine. Tada će treneri HNK Gorice dolaziti u starije vrtićke skupine te prezentirati sportske sadržaje, a na osnovu dječjih afiniteta i motoričkih sposobnosti usmjeravati ih na određeni sport. „Namjera je da djeca prihvate važnost sporta za zdrav razvoj, a da te važnosti postanu svjesni i njihovi roditelji“, kaže trener Grlić .

Sportske aktivnosti i treninzi za sada će se odvijati na velikim, ali praznim dvorišnim površinama. Dok se travnjaci ne popune adekvatnim spravama i igralima, trenirat će se uz pomoć priručnih mobilnih sportskih rekvizita.

O


Državno Natjecanje iz geografije