Prijava

Vaša prijava

Predstavljena velikogorička HVIDRA na 159. Matičinom četvrtku



P1210917
Ogranak Matice hrvatske u sklopu posljednjeg Matičina četvrtka, 14, travnja, predstavio je HVIDRA-u, Udrugu hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata u Velikoj Gorici.

Ovo predstavljanje bio je dio ciklusa Velikogorički branitelji u Domovinskom ratu, a nešto više o Udruzi rekao je njen predsjednik u Velikoj Gorici Mate Ćorić te tajnica Predsjedništva Nataša Hader.

– Naša udruga je osnovana 1992 godine. Prvi branitelji domovinskog rata koji su bili stradalnici i vratili se s oporavka, osnovalisu  ovu Udrugu s ciljem promicanja vrijednosti, kako Domovinskog rata, tako i zaštiti branitelja stradalih u Domovinskom ratu – rekao je Mate Ćorić nadodavši kako je na inicijativu člana Ivana Severa osnovan i Prvi malonogometni turnir HVIDRA Velika Gorica.

– Turnir je na sreću i ponos naše HVIDRA-e ostao živjeti i danas – kaže Ćorić.

HVIDRA u Velikoj Gorici broji oko 150 aktivnih članova, a iza sebe ima veliki broj aktivnosti i projekata.

– Naša zadaća je da vodimo skrb o našim članovima, da im dajemo pravne savjete, da mogu konzumirati zakon o pravim hrvatskih branitelja Domovinskog rata, nacionalne vrijednosti, da obilježavamo razne godišnjice, osnutka, pada Vukovara, ostale godišnjice – rekao je predsjednik Ćorić.

Tekst i foto: Ana Peternac Bučan

P1210913