Prijava

Vaša prijava

Turopoljsko jurjevo 2016.


 

fb folklor
22. travnja, u sklopu obilježavanja Turopoljskog jurjeva održat će se i Turopoljski festival folklora. Festival počinje u 17 sati u Parku dr. Franje Tuđmana. Nastupit će FA Šiljakovina, VIS Jane, KUD Dučec iz Mraclina, KUD Slavuj iz Bukevja, KUD Dika iz Svete Klare, KUD Pleso, KUD Čiče iz Novog Čiča, Gradski zbor Franje pl. Lučića, dječji zbor i muška skupina HPD Kučani, ansambl Zlatne godine i njihova dječja sekcija Zlatni cifreki, Zbor sindikata umirovljenika Velike Gorice Turopoljska zvona i Plesna skupina Jasminke Podlejan. KUD-ovi će izvoditi tradicionalne pjesme i napjeve te pokazati stare jurjevske običaje uz paljenje krijesa.

fb Bajuk

 

U 19.45 Turopoljska udruga skauta TUR i POT zapalit će jurjevski krijes. U 20 sati nastupit će glazbenica i etnologinja Lidija Bajuk i kvartet koji će publici predstaviti neke od poznatih hrvatskih narodnih pjesama.

U Petak (22. travnja) u 19.00 sati održat će se Jurjevo u Mraclinu uz KUD Dučec a u organizaciji Plemenite opčine turopoljske. U Društvenom domu u Donjoj Lomnici u 19,30 nastupit će KUD Nova Zora, a u isto vrijeme počinje i Jurjevo u Velikoj Mlaki uz nastup KUD-a Velika Mlaka.

Jurjevo 23. travnja

 

Izrezak

U Gradićima obilježavanje Jurjeva počinje u 18.00 sati koncertom KUD-a Gradići, izložbom starih krpa i ručnika, a završava tradicionalnim paljenjem krijesa.

 

U subotu će jurjevske običaje prikazati i KUD Mičevec u svom mjestu s početkom u 19.00 sati.

Tradicionalno Jurjevo u Lukavcu – 24. travnja

U prijepodnevnim satima bit će organizirane ocjenjivačke izložbe konja hrvatski posavac i turopoljske svinje. Kulturno-umjetnički program predviđen je u popodnevnim satima. Paljenje jurjevskog krijesa bit će u 20 sati, nakon čega se nastavlja večernji program uz nastup glazbenih sastava.