Prijava

Vaša prijava

Održan 1. Zagrebački obrtnički sajam


1

3
Od 21. do 25. travnja na Zagrebačkom Velesajmu održao se 1. Zagrebački obrtnički sajam sa ciljem  populariziranja obrtničkih zanimanja među mladim naraštajima. Obrtnici s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije prezentirali su svoja zanimanja učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola koji su na sajmu mogli upoznati mnoga obrtnička zanimanja, te odabrati svoje buduće zanimanje.

Svečanom otvaranju  prisustvovali su gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Ana Mandac, župan Zagrebačke županije sa suradnicima i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Na otvaranju su također bili i potpredsjednici Obrtničke komore Zagreb, predsjednici i tajnici udruženja obrtnika s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije te više od 200 učenika iz zagrebačkih škola zajedno sa profesorima i ravnateljima.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić ukazao je na potrebu dualnog obrazovanja u Hrvatskoj budući da je sajam bio namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda, te je istaknuo kako je realizacija prvog sajma na kojem obrtnici prezentiraju svoju struku, a ne samo proizvode, ostvarena  zahvaljujući suradnji s Gradskim ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, uz veliku potporu gradonačelnika. Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić poručio je da želi da ovaj sajam postane tradicionalno okupljalište učenika koji će na njemu moći odabrati struku kojom će se baviti. Pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Ana Mandac izrazila je svoje zadovoljstvo sajmom koji promovira obrtnička zanimanja. Okupljenima su se obratiti i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji su podržali 1. Zagrebački obrtnički sajam, prvi sajam ovakve vrste.

Iz velikogoričkog Udruženja obrtnika na Sajmu su se predstavile članice Ceha frizera, kozmetičara i pedikera, te cvjećara: Jasna Petko – vlasnica obrta za usluge ENJOY; Gordana Košković – vlasnica cvjećarne “Goga” i Nirvana Pišković – vlasnica cvjećarnice “NIRVANA ART”. Velikogoričke obrtnice svojim su prezentacijama učenicima i posjetiteljima predstavile  obrtnička zanimanja.

2