Prijava

Vaša prijava

Radionica Kako postati poduzetnik – 13. i 14. svibnja u Udruženju obrtnika Velika Gorica


c
U Udruženju obrtnika Velika Gorica održat će se radionice „Kako postati poduzetnik“ financirane od strane Zagrebačke županije, u suradnji s Obrtničkim učilištem Zagreb. Cilj radionica je upoznati buduće potencijalne obrtnike/poduzetnike te obrtnike/poduzetnike početnike i nezaposlene osobe s osnovnim poduzetničkim znanjima za pokretanje vlastitog posla.

Temeljna poslovna znanja jedna su od najčešće spominjanih kompetencija potrebnih za svladavanje globalnih razvojnih izazova. Njihova nedostatnost nakon formalnog obrazovanja, posebno zbog sve većeg broja osoba ne-ekonomske struke uključenih u samostalni biznis, i donošenje odluka iz ekonomskog područja, dovela je do potrebe da im se posveti posebna pažnja.  Znanstveno  vijeće poslovnih kompetencija za Europu oblikovalo je Kataloge temeljnih poslovnih znanja što se provodi kroz program European Business Competence * Licence (EBC * L) u više od 30 zemalja.

EBC*L je međunarodno priznati standard iz područja poduzetničkog poslovanja, te su na njemu temeljene radionice koje  provodi Obrtničko učilište Zagreb.

Osim toga sudionici na radionicama dobivaju priliku polagati ispit EBC*L –a, kako bi stekli međunarodni certifikat Stupnja A EBC*L-a u Obrtničkom učilištu koje je od 01.01.2016. godine postalo nacionalni predstavnik EBC*L –a za Hrvatsku.

Radionice će se održati 13.05. 2016. (17:00-20:00) i 14.05.2016. (9:00- 15:00), u dvorani Udruženja obrtnika Velika Gorica, Kurilovečka 5, II kat.

Radionice su besplatne za sve zainteresirane.

Prijave na telefon 01/6222110 ili mail:  uovg@zg.t-com.hr

 

  1. ŠTO JE EBC*L?

European Business Competence * Licence (EBC*L) je međunarodna inicijativa usmjerena na širenje znanja i stručnosti (ekonomski i poslovno). Opći cilj programa EBC*L je doprinijeti pismenosti u gospodarskom području svakoga tko želi proširiti svoje znanje. Inicijativa ima za cilj ne samo početnike nego i one profesionalce koji žele potvrditi svoje znanje u gospodarskom sektoru.

Temeljna poslovna znanja jedna su od najčešće spominjanih kompetencija potrebnih za svladavanje globalnih razvojnih izazova. Njihova nedostatnost nakon formalnog obrazovanja, posebno zbog sve većeg broja osoba ne-ekonomske struke uključenih u samostalni biznis, i donošenje odluka iz ekonomskog područja, dovela je do potrebe da im se posveti posebna pažnja.

EBC*L – Međunarodni standard

EBC*L je osnovan kao svjetski standard obrazovanja iz područja poslovne administracije- poslovnih vještina. Provodi se u više od 35 zemalja i na više od 20 jezika. Međunarodni centar za EBC*L ima sjedište u Beču, Austriji. Odbor povjerenika koji se sastoji od poznatih europskih profesora poslovnog upravljanja, pruža akademsko i strateško vodstvo. Sjedište mu je u Paderborn-u, Njemačkoj ( “Kuratorium Wirtschafts Kompetenz für Europa”).

EBC*L – Certifikat potvrđuje stručnost na međunarodno priznatoj razini

Europska potvrda poslovnih kompetencija (European Business Competence* Licence – (EBC*L) uspostavljena je kao međunarodni certifikat poslovnih kompetencija potrebnih za:

  • ulazak u poslovni svijet,
  • upravljanje, uključujući i financijske odluke
  • financijsko upravljanje i kontrole projekata
  • stvaranje i pokretanje nove tvrtke.

Potvrda o EBC*L-u nudi mogućnost da se dokaže upravo praksa relevantnih ekonomskih znanja, koja su potrebna u gospodarskom životu. Bitan dio EBC*L sustava certificiranja je učenje po meta katalogu, koji je sastavljen uz blisku suradnju između ekonomije i znanosti. Osim toga standardizirani ispit jamči međunarodnu usporedivost rezultata. U globaliziranom poslovnom svijetu certifikata, koje su priznate i izvan granica, ima  izvanredan smisao.

EBC*L certifikat pruža brojne prednosti: za one koji nemaju ekonomska znanja (između osoba sa srednjoškolskim obrazovanjem, pedagogije, humanističkih znanosti, informacijske tehnologije, umjetnosti i sl.) ovo je zgodan način da steknu osnovna i praktična znanja o ekonomiji; za studente, učenje je brz način za stjecanje kompetencija prepoznatljivih na međunarodnom tržištu rada – vjerodostojan certifikat praktičnih poslovnih kompetencija; za osobe s ekonomskim znanjima, ECB*L je način da se potvrdi i nadogradi postojeće znanje; za poduzetnike je način za poboljšavanje znanja i kompetencija ne samo njih nego i  zaposlenika, što je uvijek korisno i praktično kroz ekonomska znanja koje EBC*L pruža; osim toga poduzetnici postaju pouzdan partner. EBC*L osigurava najvišu razinu transparentnosti i priznata je od strane gospodarstva, posebice industrije. Veći broj tvrtki (uključujući Siemens, T-Mobile, Xerox, Bayer, Uniqa, Samsung) integrirali su EBC*L u svoje razvojne programe za zaposlenike.