Prijava

Vaša prijava

Od 22. do 26. lipnja – Ivanje u Buševcu


ivanje u busevcu Izrezak
Četverodnevna manifestacija Ivanje u Buševcu počinje u srijedu, 22. lipnja u 16 sati Štruklijadom koju organizira Društvo žena Buševec. Najbolje štrukle bit će predstavljenje na ljetnoj pozornici iza Doma kulture u Buševcu, a posjetitelje će zabavljati glazbeni sastav Dinakordi i Luna band.

U petak, 24. lipnja u domu kulture Buševec Ana Katulić izvest će Monodramu Mala poduzetnica u velikoj blokadi. Početak predstave je u 20,30 sati.

U subotu, 25. lipnja u 10 sati počinje memorijalno vatrogasno natjecanje djece „Josip Robić – Haba“. U 11 sati počinje Ivanjski turnir društvenih organizacija Buševca. Gradsko vatrogasno natjecanje predviđeno je u 15 sati na ŠRC-u Zvrnik i Polivalentnom igralištu područne škole Buševec, a u  20 sati je KUP Turopolja – vatrogasno natjecanje kod škole u Buševcu. Tradicionalna Pivijada uz pržene ribice počinje u 20 sati na ŠRC-u Zvrnik. Navečer, iza 21 sat počinje zabavnja večer uz glazbeni sastav Oscar band u velikom šatoru iza Doma kulture.

U nedjelju, 26. lipnja u 10 sati počinje otvoreni malonogometni turnir. Sveta misa bit će služena u 11 sati uz pjevanje Ogranka Seljačke sloge Buševec.

Ivanjski semen počinje u 17 sati. Nakon svete mise predviđen je kulturno-umjetnički program na ljetnoj pozornici iza Doma kulture.

Paljenje ivanjskog krijesa je u 21,30.

U sklopu Ivanja bit će organiziran Ivanjski semen s domaćim proizvodima i etno rukotvorinama izlagača s područja Velike Gorice, Zagrebačke županije i Siska.

Za posjetitelje će biti organiziran zabavni park za djecu, razgledavanje postave čardaka, jahanje na konjima Konjičkog kluba Agramer, proštenje te bogata gastro ponuda.