Prijava

Vaša prijava

Stjepan Vlahovac iz Mraclina dobitnik Javnog priznanja Zagrebačke županije u 2016. godini


 Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je odluku o dodjeli Javnih priznanja Zagrebačke županije koje će se dobitnicima uručiti na Svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije u petak, 15. srpnja 2016. godine.

img_8509.jpg__648x432_q85_subsampling-2

obrtnici-vlahovactab
Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Pčelarskoj udruzi „Lipa“ Jastrebarsko 1990, Mješovitom pjevačkom zboru Kulturno umjetničkog društva „Ban Josip Jelačić“, Udruzi Ivana Perkovca, paraolimpijki Mariji Horvačić i Obrtu za prijevoz i usluge Vlahovac. Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će učenik trećeg razreda Srednje škole Dugo Selo Marko Miroslav Bača koji je u 2015. godini osvojio prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz Osnova i mjerenja u elektrotehnici. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će se poduzeću ŽE-MA d.o.o. koje već 20 godina uspješno posluje na domaćem i inozemnom tržištu, karate reprezentativki Ani Lenard koja je četiri puta proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije, te poduzeću za proizvodnju predmeta iz plastičnih masa Ivanićplast d.o.o.

Prihvaćena su izvješća o poslovanju trgovačkih društava u 2015. godini kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija. Sva trgovačka društva u prethodnoj godini poslovala su pozitivno.

Na Aktualnom satu vijećnike je zanimalo kolika je procijenjena šteta od posljedica elementarne nepogode uzrokovane mrazom koja je pogodila područje Zagrebačke županije početkom svibnja ove godine. „Štete su goleme i one iznose oko 101 mil. kuna. Najveće štete pretrpjeli su nasadi jagoda i bobičastog voća, osobito borovnica i aronija, te jabuka, grožđa, trešnji i oraha. Najveće štete zabilježene su na području Ivanić-Grada, Velike Gorice, Sv. Ivana Zeline i Križa.“ pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Gordana Županac. Vijećnici su postavljali pitanja vezana uz rekonstrukciju županijske ceste od Graberja Ivaničkog do Križa; koliko je novca osigurano za Udruge koje provode programe i projekte zaštite okoliša i prirode; koje programe i mjere provodi županija kako bi se pripremilo što više projekata koji će se sufinancirati iz sredstava Europske unije, itd.