Prijava

Vaša prijava

Pripreme za majstorske ispite


kuhar 2

U tijeku su prijave za polaganje majstorskih ispita u proljetnom roku 2017. godine.

Prijave se primaju u Uredu za obrazovanje Obrtničke komore Zagreb do 19.02.2017. godine za ispitni rok majstorskih ispita koji će se održati od 05.04.2017. do 12.05.2017. godine.

Pripreme za majstorski ispit u proljetnom  ispitnom roku započet će  besplatnim uvodnim predavanjem 27. veljače 2017. (ponedjeljak)  u Udruženju obrtnika Velika Gorica.

Na uvodnom predavanju dobit ćete sve važne informacije o provedbi majstorskoga ispita, kao i o samim pripremama za polaganje majstorskoga ispita. Pripreme za polaganje majstorskog ispita bit će organizirane ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom u vremenu od 16 do 19 sati. U slučaju veće skupine moguća je drugačija organizacija nastave u dogovoru sa polaznicima na samom uvodnom predavanju.

Upisnicu za pripremu/nastavu popunite svojim podacima te je dostavite osobno u Udruženje obrtnika Velika Gorica, Kurilovečka 5 ili na e-mail uovg@zg.t-com.hr najkasnije do 24. veljače 2017.(petak) te tako rezervirajte svoje mjesto na pripremama.

U  suradnji s nastavnicima puno kvalitetnije i brže naučit  ćete  nastavna  područja  za polaganje teorijskih ispita majstorskoga ispita (pravo, gospodarstvo, radna pedagogija i stručna teorija), kao i za praktični dio radne pedagogije.

Nastava je organizirana za predmete: gospodarstvo i financije, pravo i pravni propisi, radna pedagogija  i  stručna teorija. Nastava iz stručne teorije prema zanimanjima dijeli se u manje skupine i organizira tako da svaka struka ima predavanja s nastavnikom iz svoje struke. Pripreme ne uključuju praktični dio ispita jer ste se za taj dio ispita spremali tijekom stjecanja radnog iskustva.

Za nastavu smo Vam pripremili ispitna pitanja i kataloge te literaturu temeljem kojih ćete pratiti nastavu (uključeni u cijenu priprema). Cijena priprema za polaganje majstorskog ispita iznosi 4.400,00 kn (plaćanje u 4 obroka) prema računima koje ćete dobiti na nastavi ili poštom na Vašu kućnu adresu.

Dodatne informacije o pripremama možete dobiti na tel. 01/6222 110.

ZAŠTO JE VAŽNO POLOŽITI MAJSTORSKI ISPIT?

tesar-300x300
Majstorski ispit najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora. Polaganjem majstorskog ispita stječete V. razinu obrazovanja prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru koja je povezana s istom razinom obrazovanja u Europskom kvalifikacijskom okviru te omogućuje konkurentnost i mobilnost na europskom tržištu rada.

Majstorski ispit je  najviši stupanj obrazovanja za strukovne kvalifikacije u kojim se stječu najuglednije kompetencije i kvalifikacije majstor.

Majstorski ispit je državno priznat ispit, a majstorska diploma je vrijednosni dokument koja je dokaz vaše stručnosti i kvalitete te vam otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, na radnom mjestu, otvaranje tvrtke/obrta, izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja i veću konkurentnost u predstavljanju i poslovanju.

Majstorski ispit uvjet je za otvaranje obrta ili vođenje poslovanja u određenim obrtničkim zanimanjima a omogućuje izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja u obrtničkim zanimanjima/strukovnim kvalifikacijama za učenike koji se školuju za ta zanimanja.

Majstorska diploma upisuje se u radnu knjižicu.

UVJETI ZA PRISTUPANJE MAJSTORSKOM ISPITU

Majstorskom ispitu mogu pristupiti osobe koje nakon položenog pomoćničkog ispita imaju najmanje dvije godine radnog iskustva u zanimanju za koje žele polagati majstorski ispit.

Majstorskom ispitu mogu pristupiti i osobe koje nakon završetka neodgovarajućeg srednjeg strukovnog obrazovanja, opće srednjoškolskog obrazovanja ili obrazovanja u umjetničkim srednjim školama, imaju najmanje tri godine radnog iskustva u zanimanju za koje žele polagati majstorski ispit.

Majstorskom ispitu mogu pristupiti i osobe koje su stekle odgovarajuću srednju stručnu spremu do školske godine 1999./2000., ako na dan pristupanja ispitu imaju najmanje dvije godine radnog iskustva u  zanimanju za koje žele polagati majstorski ispit.

Za pristup ispitu potrebno je priložiti: prijavnicu za ispit, kopiju osobne iskaznice, rodni list (kopija), domovnicu (kopija), svjedodžbu o pomoćničkom ispitu (kopija), svjedodžbu o završnom ispitu (kopija), kopiju radne knjižice/potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, kopiju ugovora o radu ili potvrdu o radnom iskustvu u zanimanju za koje se polaže majstorski ispit (ovjerenu kod javnog bilježnika) ili kopiju obrtnice (za osobe koje imaju otvoren obrt), dokaz o osposobljenosti za rad na siguran način/zaštita na radu (kopija).

Majstorske ispite organizira i provodi Obrtnička komora Zagreb, Ilica 49/II, Zagreb.

bravar


OBRANA ZAVRŠNOG RADA U ZIMSKOM ROKU

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja