Prijava

Vaša prijava

Peti jubilej Kosničkih večeri


 

zbor1
Udruga Turopoljska tradicija užurbano priprema pete Kosničke večeri koje će se održati 16. 9. na nogometnom igralištu u Kosnici s početkom u 16 sati.

Pripreme za Kosničke večeri dobro napreduju, odrađeno je puno.  Članovi udruge užurbano rade na dovršetku bine kako bi bila spremna za nastup kulturno umjetničkih društava koja će sudjelovati na 5. Kosničkim večerima.

„Ove godine našim posjetiteljima pripremili smo nastup deset kulturno-umjetničkih društava, te grupu Kupska zvona koja će nakon kulturno umjetničkog programa zabaviti naše posjetitelje“, kaže Filip Margić, predsjednik Udruge Turopoljska tradicija.

Na ovogodišnjim Kosničkim večerima nastupit će deset kulturno umjetničkih društava: KUD – Sinac, Rodna gruda, Tamburaško pjevački zbor Treća dob, KUD – Tančec, KUD – Kraluš, Udruga Radost Križ, KUD – Šćitarjevo, Zavičajna Udruga Kordunaša te KUD Sklad iz Đakova.

bina
Novost na ovogodišnjim Kosničkim večerima biti će i kosnički pjevački zbor koji je obnovljen  nakon osamdeset godina pod izvornim imenom Hrvatsko seljačko pjevačko društvo “Lipa Kosnica” koji će i otvoriti ove kosničke večeri.

Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Lipa djelovalo je i radilo na prostoru Kosnice do 1937 godine, osnovao ga je Nijemac, nemamo točne podatke kada je prestalo djelovati niti bilo kakve zabilježbe o njihovom radu.

„Na obnovi društva radili smo četiri godine i jako smo ponosni što smo u tome uspjeli“, ističu iz Udruge.

Pokrovitelj ovih Kosničkih večeri je grad Velika Gorica kojem se ovom prilikom iz Udruge zahvaljuju što ima razumijevanja za njihov rad te im daju potporu za sve što rade.

„Zahvaljujemo se i našim vatrogascima, Mjesnom Odboru Kosnica, mještankama i mještanima Kosnice te svima onima bez kojih se ove Kosničke večeri ne bi mogle održati“, ističu iz udruge.

novi plakat za objavu


Turisti posjetili Etno naselje Čiče

Donesene nove odluke vezane uz higijenski minimum i sanitarne knjižice