Prijava

Vaša prijava

23. Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata Makarska 13 – 15.2017.


U organizaciji Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova HVIDRA-e Republike Hrvatske u Makarsku je stiglo 1100 hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata koji će odmjeriti športske snage.

Tom događaju priključila se i naša udruga HVIDR-a Velike Gorice koja je sudjelovala na natjecanju u kuglanju sa svoja 3 člana koji su izborili natjecanje u županiji Damir Vrzel, Ilija Topić i Ivica Petrlić, u plivanju Željko Vranović i Nikica Topić, u Šahu Katulić i Babić koji su osvojili 3. mjesto a u ukupnom poretku kao Zagrepačka županija osvojili smo također 3. mjesto.

Pehar za 3. mjesto preuzeo je predsjednik županije Nened Gudec.

Tradicionalno natjecanje invalida Domovinskog rata u ime predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u Gradskoj sportskoj dvorani je otvorio je njezin izaslanik posebni savjetnik za branitelje Ante Deur, a blagoslovio mons. Pavao Banić.

Nakon intonacije Lijepe naše članovi HVIDRA-e odali su minutu šutnje u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

U 20 sati održan je Sabor HVIDR-e RH za izbor novog predsjednika HVIDR-e RH.

Jedini protu kandidat Josipu Đakiću bio je naš predsjednik HVIDR-e gos. Miljenko Marić koji se i obratio nazočnim delegatima sa par riječi gdje je napomenuo da nije lobirao niti od jedne udruge za glasove kao gos. Đakić uz pomoć politike i političara i da dotični za svoga mandata od 13 godina ništa nije uradio za invalide i udruge. Za svoje izlaganje i predstavljanje dobio je veliki pljesak i osvojio 59 glasova.

Po povratku za  Veliku Goricu  članovi udruge posjetili su Lovinac i sudjelovali sv misi te posjetili spomenik prvom Hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.