Prijava

Vaša prijava

STRAH I TREPET SAMOBORA I OKOLICE Ovo je bivši domar koji je ubio brata i njegovu trudnu ženu, pucao na susjede, bacao im bombe po dvorištima...


Policija je u petak prijepodne obavljala očevid u obiteljskoj kući 64-godišnjeg Josipa Pavlina u Vrhovčaku, mjestu između Samobora i Bregane, koji je dan ranije oko 14 sati svojim susjedima priredio “vatreno popodne”. Prema priopćenju zagrebačke policije, Pavlin je prvo oštrim predmetom oštetio Fiat Bravo svoga 52-godišnjeg susjeda s kojim se verbalno sukobio.

Nakon toga je otišao kući i vratio se s pištoljem te ispalio nekoliko hitaca prema susjedu, kojeg nije pogodio vjerojatno i zato što mu je ciljnik bio “zamućen” alkoholom. Razočaran promašajima, otišao je ponovno kući po četiri ručne bombe. Potom su uslijedile četiri detonacije koje su se čule i u zaseoku Pavlini, ali i na susjednim bregima.

Dvije ručne bombe bacio je u dnevni boravak, jednu u spavaću sobu, jednu na dvorište, ali srećom nitko od njegovih susjeda s kojima je u svađi nije stradao. Nakon detonacija i pucnjave dignuta je na noge i samoborska, ali i interventna policija koja je blokirala cijelo područje. Policajci su Josipa Pavlina zatekli nedaleko od kuće, uhitili i odvezli u Policijsku postaju Samobor.

Inače, Pavlinu ovo nije prvi nasilnički ispad. Naime, 5. listopada 1988. godine Josip Pavlin hicima iz pištolja usmrtio je svog brata Alojza i njegovu trudnu suprugu Zdenku zbog neriješenih imovinskih odnosa. Brata je usmrtio u dvorištu kuće dok je popravljao svoju žutu “peglicu”.  Josip Pavlin, koji je radio kao domar u Osnovnoj školi u Svetoj Nedelji, odslužio je 15 od maksimalno 20 godina zatvora, na koliko je bio osuđen.

Do srijede poslijepodne policija ga nije evidentirala zbog nekih izgreda nakon odslužene zatvorske kazne. Ali, u srijedu je, čini se, svemu kumovao i alkohol. Nakon što je priveden u postaju, prvo je negirao da je pucao i bacao bombe, potom je nesuvislo pričao da je to učinio zbog automobila.

U policiji se i otrijeznio, a dok su policajci s njim razgovarali, ekipa za očevide pronašla je još i kalašnjikov, streljivo, bombe, ali i pištolj s kojim je pucao, a koji je odbacio u dvorištu. U četvrtak oko 15 sati samoborski policajci odvezli su ga u velikogoričko Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje uz prijavu za pokušaj ubojstva.