Prijava

Vaša prijava

ODBAČENA KAZNENA PRIJAVA ZA SILOVANJE PROTIV DINAMOVCA ATIEMWENA 'Temeljem rezultata policijskih izvida nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje'


Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici povjerovalo je 23-godišnjem Dinamovom nogometašu Iyayiu Believe Atiemwenu kad im je na ispitivanju rekao: 'Silovao je nisam. Sve je bilo dobrovoljno, na obostrano zadovoljstvo'. Naime, velikogoričko tužiteljstvo je donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave za silovanje protiv Nigerijca koja im je dostavljena jer, kako su priopćili, 'temeljem rezultata izvida koje je provela PU zagrebačka, nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je osumnjičenik počinio prijavljeno kazneno djelo...'.

Podsjetimo, Atiemwen je, umjesto radi igre, u fokus javnosti došao zbog optužbi sa seksualno-nasilnim potpisom. Nakon što su javno progovorile dvije djevojke s kojima je nogometaš NK Dinama bio u vezi, Atiemwen je odlučio progovoriti ekskluzivno za Jutarnji list. Ne ulazeći u detalje srži kaznene prijave za silovanje, osvrnuo se samo na samo one javno objavljene informacije, noć provedenu u pritvorskoj jedinici, istragu u Turskoj zbog bivše djevojke...

- Vodim život koji se nimalo ne razlikuje od života mojih vršnjaka i zato me čude sve te optužbe, pogotovo od djevojaka s kojima sam imao sasvim normalan odnos. O samom događaju za koji sam osumnjičen ne mogu i ne smijem govoriti. Ali bih se volio osvrnuti ne dovodeći niti jednim dijelom u pitanje tajnost postupka, na dosad javno izgovorene i napisane riječi.

Nije sporno da sam imao seksualnu vezu s tom ženom. Bio sam solo, ona je bila sama i viđali smo se na obostrano zadovoljstvo. Čudno mi je i životno neshvatljivo da ako sam ja nekoga navodno silovao, da ta osoba sasvim normalno dalje nastavi dolaziti k meni - ispričao je za Jutarnji list Iyayi Believe Atiemwen.

- Činjenica je da nismo bili sami u stanu. To je još jedan dokaz da se ništa nije dogodilo izvan okvira, što smo oboje htjeli da bude. Najžalosnije i najčudnije je u cijeloj priči da osoba koju sam navodno silovao poslije tog navodnog događaja napravi doručak meni i mom prijatelju i udalji se iz stana - ispričao nam je još nogometaš tvrdeći da se s njom kasnije vidio još nekoliko puta.

Na upit je li mu najavila da će ga prijaviti za silovanje, Dinamovac kaže: - Kad je taj vikend završio, rekao sam joj da mi treba mir i da nećemo nastaviti. Podivljala je i rekla da će mi zagorčati život. Nisam ni slutio da bi to mogla ostvariti na ovaj način da me lažno prijavi.

Vezano, pak, za prvi javni istup Ive Bošnjak, tvrdi da su se “zabavljali samo jednom te sporne noći kada se dogodio navodni napad”.

- Ona jednostavno nije mogla prihvatiti da ne želim imati ništa ozbiljno. Dva dana prije Benfice došla mi je u stan s jednim velikim koferom. Da, pozvao sam je tada, ali ne da se useli, što sam pomislio kada sam vidio veličinu njezina kofera. Ostala je dva dana. Te sam srijede morao na stadion u karantenu pred utakmicu. Rekao sam joj da mi ključ ostavi ispod otirača. 

Dva dana me maltretirala porukama: ‘Gdje si? Ne vjerujem da si na stadionu. Sigurno se provodiš s drugim curama...’ Iznervirao sam se, rekao da mi ne treba takav odnos i zamolio je da ode. Kada sam se vratio s utakmice, rekao sam joj da se želim odmoriti i da nismo jedno za drugo. Počela je divljati, razbacala mi stvari po stanu, čak me i fizički napala. Zatim je otišla i mislio sam da je sve gotovo dok se nije pojavila policija. Pozvala ih je i pričekala ispred stana. Ma da je bilo i malo sumnje, policija bi me privela istu večer - smatra još Dinamov igrač.

Kad smo ga upitali strahuje li od novih eventualnih prijava drugih djevojaka i zna li razlog da su se baš njemu zaredale takve optužbe, Atiemwen je kazao: - Ne strahujem jer ne radim ništa protuzakonito. U svom jedinom medijskom istupu rekao sam da sam odrastao u obitelji u kojoj je bilo puno žena i da mi majka i tri sestre ne bi oprostile da sam digao ruku na neku ženu. Pa ja sam sebi ne bih oprostio! A djevojke? One najbolje znaju razlog čemu sve ovo. Mislim da imaju povrijeđen ego jer nisam njih odabrao za svoje djevojke.

A ono što je manje bilo poznato jest to da je Atiemwen, dok je igrao u Turskoj, isto imao problem s tadašnjom ljubavi.

- Nakon nekog vremena shvatio sam da se moja djevojka, koja je živjela sa mnom, dopisuje s drugima. To me povrijedilo i rekao samo joj da ode iz stana. Par dana kasnije me nazvala i rekla da joj treba novac za platiti račune. Lakovjerno sam joj povjerovao i otišao do nje. Bila je pijana, fizički me napala te uzela mobitel i bacila na pod. U ljutnji sam ja uzeo njezin i napravio isto.

Na svu sreću, sigurnosne kamere su snimile sve i policiji je bilo sve jasno. A ona me tražila 2500 eura da odustane od tužbe. Novac joj nisam dao - objasnio je Atiemwen svoj “razlog odlaska iz Turske”. O novoj djevojci ne razmišlja, kaže, već se želi posvetiti nogometu.

- Znam da su očekivanja navijača i kluba od mene velika. Žao mi je što su više čitali o meni na stranicama crne kronike nego na sportskima, ali vrijeme je da to ispravimo. Nadam se da će o meni suditi kroz moje igre i golove u dresu Dinama, a ne kroz lažne optužbe djevojaka koje se ne mogu pomiriti da nismo bili jedno za drugo - zaključio je Atiemwen uvjeren u svoju nevinost.