Prijava

Vaša prijava

'JA BIH TI SAD MALO PIPAO GRUDI, UVIJEK SU LIJEPE, ALI NAJLJEPŠE SU UJUTRO!' Vlasnik doma umirovljenika bludničio nad penzionerkom (81), dobio uvjetnu


Zbog bludničenja nad 81-godišnjom umirovljenicom o kojoj je skrbio s obitelji, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno je na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje osuđen J.L. (62), suprug udomiteljice. Optužnica ga je teretila za produljeno kazneno djelo bludničenja, odnosno da je u tri navrata od listopada do studenog 2016. u obiteljskoj kući na velikogoričkom području štićenicu hvatao za grudi, ulazio joj u sobu...

- Ne znam što bih rekao na sve te optužbe. Ogorčen sam, razočaran i tužan. Dosta sam putovao i putujem okolo jer imam jedan muzički sastav. Pa i kad bih imao takvu nekakvu želju kakva mi se stavlja na teret, našao bih si mlađe žene. Nikada se nisam tako ophodio prema korisnicima udomiteljske obitelji. Nisam bludničio nad gospođom niti sam je stvarno ikad dodirnuo, a kamoli na takav način. Niti sam je ujutro viđao jer sam od ranog jutra, prije nego se ona ustajala, odlazio već na posao.

Možda me optužila jer sam joj prigovorio jednom na neurednost - pravdao se u sudnici J.L. priznavši da se znao s oštećenom porazgovarati kad mu se doimala tužnom ili, pak, loše volje. Tvrdi da joj nikada nije ulazio u sobu, a supruzi je rekao da štićenici “da neki lakši posao poput čišćenja graha ili slično da se zabavi”.

- Jedino joj se mogu ispričati što sam joj nehotice, bez loše namjere, stavio ruku na rame. Znam i da je čovjek koji je isto bio u udomljenju, bio prema njoj bezobrazan. Upozorio sam ga, no i ja sam jednom prema njoj bio bezobrazan jer je ostavila WC pun fekalija - zaključio je J.L.

Udomiteljica je svjedočila u suprugovu korist tvrdeći da je bivša štićenica bila oduševljena njihovim ponašanjem i da joj se nikada nije žalila na muža.

- Jedini tjelesni dodir mog muža s njom je bio kad ju je rukom potapšao po ramenu i upitao kako je. I to je jedino na što se ona mogla žaliti - objasnila je udomiteljica koja se 15 godina bavi udomiteljstvom.

Za razliku od J.L. koji odbacuje optužbe, tvrdnje umirovljenice radi kojih je u konačnici optužen te osuđen, su gnjusne. Umirovljenica je u njihovoj kući bila četiri mjeseca tijekom 2016. godine. Dok je sjedila na krevetu, jednom prilikom joj je J.L. ušao u sobu i čučnuo ispred nje.

- Rekao je da bi mi malo popipao grudi. Dirao me i govorio mi kako su uvijek lijepe. Odmaknula sam mu ruke i rekla da prestane pa je izašao van. Mjesec dana kasnije, iza Svih svetih, kada sam iz WC-a izašla na hodnik, ponovno mi je prišao i objema rukama me primio preko spavaćice za grudi, rekavši da su mi grudi najljepše ujutro. Odgurnula sam ga i ponovila da me ne dira. I treći put me dirao, dok sam ležala u sobi na krevetu. Uhvatio me za grudi preko odjeće, a onda i za međunožje.

Zaprijetila sam mu da ću otići iz doma pa je obećao da više neće - opisala je štićenica loše iskustvo sa 20 godina mlađim udomiteljičinim suprugom. Unuk kojem se krajem rujna 2016. na krštenju praunuka povjerila da ju je “udomitelj dragao po ramenima i govorio joj da je lijepa i draga baka” nije tome odmah pridavao važnost. Činilo mu se “bezazleno, misleći da se čovjek samo napio i pričao gluposti.” No, kad je početkom studenog otišao udomiteljima platiti smještaj za baku, oblio ga je znoj jer mu je baka kroz suze ponovila da ju je J.L. pipkao po grudima svaki put kad je imao priliku.