Prijava

Vaša prijava

NEVJEROJATAN PUT ZETA NARKOBOSA DARKA ŠARIĆA Poznat je po brutalnom ubojstvu u Crnoj Gori, sada je osuđen i zbog krivotvorenja hrvatskih dokumenata


Dok u pritvoru u Beogradu čeka ishod suđenja zbog posjedovanja pola kilograma kokaina i oružja, a nakon čega će biti izručen u Crnu Goru gdje je osuđen zbog ubojstva, zet narkobosa Darka Šarića na zagrebačkome je Općinskom sudu u odsutnosti nepravomoćno osuđen zbog posjedovanja krivotvorenih hrvatskih dokumenata.

Kako je otkrila policijska istraga, Jovica Zindović (43) iz Pljevalja tijekom 2007. je pod lažnim hrvatskim identitetom boravio nekoliko puta u Hrvatskoj - u više navrata je dolazio u prostorije zagrebačke policije u Petrinjskoj gdje je podizao dokumente, imao je dvije prijavljene adrese na području Zagreba i Velike Gorice...

Rodni list

Općinski kazneni sud u Zagrebu Zindovića je nedavno osudio na uvjetnu kaznu od 22 mjeseca zatvora s petogodišnjim rokom kušnje jer je 2006., najprije u Glini, nabavio rodni list Dragoslava P., inače državljanina BiH rođenog u Hrvatskoj. S tim rodnim listom i krivotvorenom BiH osobnom iskaznicom Dragoslava P., u koju je umetnuo svoju fotografiju, u konzulatu RH u Odžaku u veljači 2007. zatražio je i dobio originalnu hrvatsku putovnicu s imenom Dragoslava P. i svojom fotografijom. S tom putovnicom mjesec dana kasnije, na šalteru u Petrinjskoj, dobio je i hrvatsku osobnu iskaznicu na ime Dragoslava P. s prebivalištem u Zagrebu. Također istoga dana je zatražio i zamjenu putovnice te mu je policija izdala novu putovnicu na ime Dragoslava P., sada s prebivalištem u Zagrebu.

102482-132141-saric_sudjenje9-240314.jpg
 

Bijeg iz zatvora

Te dokumente koristio je do listopada 2007., kada je zatražio promjenu adrese. Naime, 25. listopada 2007. ponovno je došao u Petrinjsku, gdje je odjavio adresu u Zagrebu, a par dana kasnije u policijskoj postaji u Velikoj Gorici prijavio je novu adresu u Mraclinu, i od policije je dobio novu osobnu iskaznicu. Zindović je, pak, 2013. uhićen u Crnoj Gori, nakon što je magnumom brutalno likvidirao Luku Popovića. Međutim, premda je bio osuđen na 15 godina zatvora 2015., uspio je pobjeći iz zatvora pod još do danas nerazjašnjenim okolnostima. Naime, uprava zatvora mu je odobrila kućni posjet jednom teško bolesnom članu obitelji te je odveden u obiteljsku kuću, ali im je pobjegao. Godinu dana kasnije uhićen je u Beogradu, a kod njega je pronađeno pola kilograma kokaina i gomila oružja.

jovica_zindovic_2.jpeg