Prijava

Vaša prijava

NAJVEĆI GRAD ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U POTPUNOM MRAKU Velika Gorica više od dva sata bila bez struje, vjeruje se da je uzrok eksplozija na trafostanici


Velika Gorica u srijedu oko 21 sat ostala je bez električne energije te je u potpunom mraku provela više od dva sata.

Najveći grad Zagrebačke županije i šesti najveći grad u Hrvatskoj, koji broji više od 60 tisuća stanovnika, bez struje je ostao zbog većeg kvara na trafostanici u Mraclinu.

Velika Gorica ostala bez struje

Kako navode Kronike Velike Gorice, radi se o kvaru na višem naponskom nivou do kojeg je najvjerojatnije došlo uslijed eksplozije.

Kronike Velike Gorice 

Oglasio se i gradonačelnik Dražen Barišić.

- Grad je poduzeo korake u okviru svoje nadležnosti za sigurnost u prometu te pozivam građane na pojačani oprez, ali isto tako molim za razumijevanje i neširenje panike - izjavio je.

Nešto poslije 23 sata struja se vratila.

- Stigla struja u Veliku Goricu! Cijela Velika Gorica i okolica ponovo imaju struje. Potvrđeno je kako je kvar izbio na trafostanici u Mraclinu i proširio se ne samo na područje Gorice već i prema Glini i Petrinji te susjednim općinama Pokupskom i Kravarskom zbog čega je cijelo to područje više od dva sata bilo bez električne energije. Šteta je sanirana, sve je pod naponom, prema informacijama ne bi trebalo biti daljnjih sanacija niti sličnih situacija, navode iz Kronika Velike Gorice.