Prijava

Vaša prijava

ŠEF ZAGREBAČKOG PNUSKOK-a PIJAN AUTOM SLETIO U KANAL, MUP: 'Nismo ništa objavljivali jer je riječ o prekršaju izvan radnog vremena'


Voditelj zagrebačke podružnice Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) Alen Barta prije nekoliko je mjeseci na području Velike Gorice u ranim jutarnjim satima pod utjecajem alkohola automobilom sletio u kanal, doznaje Dnevnik.hr.

O detaljima slučaja izvijestio je reporter Nove TV, Andrija Jarak.

"U MUP-u su tek nakon naših višekratnih upita potvrdili da je Barta imao prometnu nesreću. Kažu da je nesreću izazvao privatnim automobilom izvan radnog vremena, izvan službe i da nije bilo drugih sudionika i oštećenika i da nije bilo materijalne štete. Potvrdili su nam da je Barta izazvao prometnu nesreću na području Velike Gorice. Izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u kanal. Tvrde da je Barta odmah nakon nesreće obavijestio svoje nadređene u sustavu i sam pozvao prometnu policiju koja je napravila očevid", izvijestio je Jarak.

"Barta je na licu mjesta alkotestiran i utvrđeno je da je imao 1,4 promila alkohola u krvi. Policija je napravila zapisnik i temeljem tog zapisnika završio je na Disciplinskom sudu koji mu je izrekao novčanu kaznu. Kako doznajemo, kažnjen je s 10 posto njegovih mjesečnih primanja. To je za sada jedina sankcija koja mu je izrečena. U MUP-u kažu kako oni ništa nisu krili ni zataškavali jer je riječ o prekršaju izvan radnog vremena, a ne o kaznenom djelu. Zbog toga nisu obavijestili javnost jer to u pravilu ne rade", kaže Andrija Jarak.

Podsjećamo, zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić podnio je "zahtjev za razrješenje s dužnosti" nakon što je otkriveno da je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji, ali da nije bio kažnjen, a osim njega zbog sličnog je prekršaja, također na zadarskom području, smijenjen je i načelnik krapinsko zagorske policije Darko Car te šef zadarske prometne policije.