Hrvatska je u nedjelju navečer u 20 sati odgovorila na poziv da sa svojih prozora i balkon zaplješće u čast svim zdravstvenim djelatnicima, Stožeru za civilnu zaštitu, policiji, vojsci, navijačima i ostalima koji u ovim teškim trenucima za dobrobit drugih žrtvuju svoje zdravlje i otpjeva im "Moju domovinu", legendarnu pjesmu Zrinka Tutića i Rajka Dujmića koja se u Lijepoj našoj podjednako može čuti u prigodama sreće i tuge.

Kako se društvenim mrežama proširio poziv na ovu hvalevrijednu akciju, tako su se nedjeljom na tim istim mrežama dijelile snimke pjevanja i svjedočanstva ljudi koji su sudjelovali u ovoj akciji.

Zagrepčani sa svojih balkona pjevali 'Moju domovinu' i pljeskali djelatnicima u zdravstvu te svima koji se bore protiv epidemije koronavirusa

Instagram Video Embed - Pjevanje Moje domovine 8 

video FB, HRT, Moja domovina

Instagram Video Embed - Pjevanje Moje domovine

Facebook Video Embed - Velika Gorica pjeva Moju domovinu

Instagram Video Embed - Tamburaši sviraju Moju domovinu

Twitter Video Embed - Pjevanje Moje domovine u Splitu 

Instagram Video Embed - Pjevanje Moje domovine 2

Twitter Video Embed - Pjevanje Moje domovine 2 

Instagram Video Embed - Pjevanje Moje domovine 3

moja domovina cropix

Split: Gradjani podizali moral pjevanjem pjesme Moja domovina 

Podsjetimo, tek nekoliko dana prije nego što će se koronavirus početi širiti i u našoj zemlji, a svi koji to mogu povući se u svoje domove pod motom #ostajemdoma, na dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio pjesma "Moja domovina" doživjela je remake.

Povod za povratak “Moje domovine” na scenu bilo je predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije, a to je i razlog zbog kojega se dogodila neka nova kemija među mlađom generacijom glazbenika koju su vodile dobro znane zvijezde s početka 90-ih.

Glazbenik Ante Gelo posložio je vokalnu ekipu koju su pratili vrhunski glazbenici, pa su uz njega na gitari u bendu bili i poznati instrumentalisti Bruno Kovačić, Robert Vrbančić, Mario Klarić, Goran Kovačić, Gojko Tomljanović i Mladen Ilić te gudači i puhači. I u ovoj, novoj verziji emotivno nabijene pjesme bilo je 58 izvođača.

Uz soliste, sudionike originalnog Band Aida poput Zorice Kondže, Jasne Zlokić i Mladena Bodaleca te mnoga nova imena naše glazbene scene, "Moju domovinu" pjevao je zbor koji su činile Mozartine te pjevači HRT-ove "A strane" i "The Voicea". U remakeu su sudjelovali i glumica Zrinka Cvitešić, maestro Ivan Repušić te izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Band Aid – Moja domovina (Zlatni Studio 2020) (Novi Mix + Špica)