U Hrvatskoj je dosad ukupno 2.232 osoba zaraženo koronavirusom, a 1967 osoba je ozdravilo. Preminulo je 96 osoba.

Županijski stožeri objavljuju nove podatke po županijama.

Virovitičko-podravska županija

Virovitičko-podravska županija osamnaest dana je bez novooboljelih. Naime, ukupno 26 osoba, s područja Virovitičko-podravske županije, testirano je na korona virus u zadnja 24 sata.

Nitko od njih nije bio pozitivan. Broj testiranih, tako je prešao „tisućicu“. Od početka pandemije, testirano je ukupno 1.016 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 97 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je županija u kojoj nema zaraženih osoba koronavirusom.

Jučer je testirano 55 osoba i svi nalazi su negativni. U proteklih 35 dana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Od početka pandemije u županiji je koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba i svi su ozdravili.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 1 je osoba iz Županje pozitivna na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba 41.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 50 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1853.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 20 osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 35 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata još 2 osobe ozdravile su od COVID-a 19; iz Lobora i Pregrade.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 131, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 7.

U protekla 24 sata testiran je 31 uzorak, od kojih je 30 negativno, dok se za još 1 čeka rezultat nalaza.

Dosad je testirano ukupno 2.540 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 7 osoba.

Osječko-baranjska županija

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je 183 uzoraka i svi su bili negativni na virus COVID-19, što znači da već dvanaesti dan nema novooboljelih osoba na području Osječko-baranjske županije.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, ali je preminula jedna osoba, izvijestio je lokalni stožer.

U KBC Split je 18. svibnja preminuo pacijent koji je početkom travnja zaražen na otoku Murteru. Riječ je o muškoj osobi staroj 64. godine koji se liječio u KBC Split i bio je na respiratoru. Ovo je četvrti smrtni slučaj u Šibensko-kninskoj županiji.

Dosadašnji rezultati briseva iz Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni, a očekuju se još 13 rezultata.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do srijede, 20. 5. 2020. do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 22 dana zaredom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Kod preostala četiri pacijenta sa županijskog područja čekamo negativne rezultate na laboratorijske pretrage na virus SARS-CoV-2.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a Splistko-dalmatinske županije od ukupno 148 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.

Od ukupnog broja obrađenih testova 66 testova je sa otoka Brača. Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječene su 434 osobe.