Jučer je broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju bio tri, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2237. Također, jučer je preminula jedna osoba. Nacionalni stožer je najavio da će danas održati konferenciju za medije u 14 sati.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke koje možete pratiti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Punih dvadeset dana zaredom, na području Virovitičko-podravske županije, nema novooboljelih od COVID 19 javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata, 17 osoba je testirana na korona virus. Njihovi nalazi bili su negativni. Od početka pandemije, s područja VPŽ, testirano je ukupno 1.054 osoba.

Na prostoru naše županije, od početka pandemije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano 55 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je županija u kojoj nema zaraženih osoba koronavirusom.

Jučer su testirane 44 osobe i svi nalazi su negativni.

U proteklih 37 dana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Od početka pandemije u županiji je koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba i svi su ozdravili.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 72 osobe, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1988.

U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 59 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Ličko-senjska županija

34. dan za redom nema novooboljelih osoba, Ličko-senjska županija je korona-free zona. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad 10 osoba, rezultati istih očekujemo tijekom dana. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 427 osoba.

Karlovačka županija

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je da na području županije nema novozaraženih koronavirusom.

Osječko-baranjska županija

Od 164 uzoraka testiranih na virus COVID-19 u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek ni jedan nije bio pozitivan, na žalost od devet testova obavljenih u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ jedan je bio pozitivan.

Riječ je o malom djetetu iz Gata koje je od ranije u samoizolaciji s majkom pozitivnom na koronavirus. To je već osma pozitivna osoba u ovom selu.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133 osobe, s tim da je do sada 110 izliječeno, 14 se nalazi na kućnom liječenju, a na liječenju u KBC-u Osijek je ostao samo jedan pacijent (jedan je jučer upućen na kućno liječenje). Na žalost, do sada je preminulo ukupno osam osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata smanjen je broj osoba u samoizolaciji, s 11 na samo osam.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 4 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 40 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1098 osoba. Danas je 9. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 22.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 24 dana za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.