Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI Umro muškarac s Murtera, novi slučajevi zaraženih radnika iz inozemstva. U Osijeku pozitivno dijete, virus na njega prešao s majke

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

Jučer je broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju bio tri, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2237. Također, jučer je preminula jedna osoba. Nacionalni stožer je najavio da će danas održati konferenciju za medije u 14 sati.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke koje možete pratiti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Punih dvadeset dana zaredom, na području Virovitičko-podravske županije, nema novooboljelih od COVID 19 javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U posljednja 24 sata, 17 osoba je testirana na korona virus. Njihovi nalazi bili su negativni. Od početka pandemije, s područja VPŽ, testirano je ukupno 1.054 osoba.

Na prostoru naše županije, od početka pandemije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano 55 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je županija u kojoj nema zaraženih osoba koronavirusom.

Jučer su testirane 44 osobe i svi nalazi su negativni.

U proteklih 37 dana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Od početka pandemije u županiji je koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba i svi su ozdravili.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 72 osobe, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1988.

U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 59 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Ličko-senjska županija

34. dan za redom nema novooboljelih osoba, Ličko-senjska županija je korona-free zona. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad 10 osoba, rezultati istih očekujemo tijekom dana. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 427 osoba.

Karlovačka županija

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je da na području županije nema novozaraženih koronavirusom.

Osječko-baranjska županija

Od 164 uzoraka testiranih na virus COVID-19 u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek ni jedan nije bio pozitivan, na žalost od devet testova obavljenih u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ jedan je bio pozitivan.

Riječ je o malom djetetu iz Gata koje je od ranije u samoizolaciji s majkom pozitivnom na koronavirus. To je već osma pozitivna osoba u ovom selu.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133 osobe, s tim da je do sada 110 izliječeno, 14 se nalazi na kućnom liječenju, a na liječenju u KBC-u Osijek je ostao samo jedan pacijent (jedan je jučer upućen na kućno liječenje). Na žalost, do sada je preminulo ukupno osam osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata smanjen je broj osoba u samoizolaciji, s 11 na samo osam.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 4 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 40 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1098 osoba. Danas je 9. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 22.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 24 dana za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.

Zadarska županija

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, stanje je stabilno, nema novooboljelih, a broj ozdravljenih je i dalje 85.

U protekla 24 sata testiran je 61 uzorak, od početka epidemije ukupno 2778.

Nepromijenjen je i broj ljudi u samoizolaciji (7), a nadzor je završio za 3862 osobe.

Nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

Brodsko-posavska županija

Županijski Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je da su sinoć pristigli nalazi testiranih osoba, u Brodsko-posavskoj županiji su 4 novooboljele osobe.

Od 4 pozitivna nalaza, 2 su nalaza od radnika koja su se jučer vratila iz Švedske, a radi se o osobama srednje životne dobi.

- Imamo ukupno 4 novooboljela, od toga dva su povratnici s rada iz Njemačke i riječ je o radnicima koji su radili na jednom gradilištu gdje je bilo ukupno šest radnika koji su se vratili u Hrvatsku.

Kada je riječ o ljudima koji su se jučer vratili iz Švedske imamo još dva pozitivna radnika, što s prethodnih devet imamo 11 ukupno pozitivnih radnika.

Još uvijek je ostalo 11 radnika na tom gradilištu, tri su imali nekakve blaže simptome - kazao je Ante Cvitković, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Šibensko-kninska županija

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je da u županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Muškarac rođen 1963. godine s područja Murtera koji je bio zaražen koronavirusom preminuo je jučer u KBC Split, priopćili su danas iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 248 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije jedna osoba iz grada Hvara zaražena je  koronavirusom. Od ukupnog broja obrađenih testova 59 testova je sa otoka Brača. 

Na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno je  448 osoba.

23 osobe su hospitalizirane. 24 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 3 osobe su na respiratoru i to 2 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1  iz Šibensko-kninske županije. 1 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

Međimurska županija

Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je da nema novooboljelih od koronavirusa.

Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da u posljednja 24 sata testirano 78 osoba te da je jedna pozitivna na COVID-19.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa.

Krapinsko-zagorska županija

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije izvijestio je da su u protekla 24 sata još 3 osobe ozdravile su od COVID-a 19; iz, Đurmanca, Novog Golubovca i Huma na Sutli.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 136, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 2.

U protekla 24 sata testirana su 64 uzorka, te nisu evidentirane novooboljele osobe s područja Krapinsko-zagorske županije. Dosad su testirana 2637 uzorka. Još uvijek se čekaju rezultati  7 briseva.

Dubrovačko-neretvanska županija

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Preostali nalazi poslani na analizu u srijedu su negativni, a od 24 uzorka poslana na analizu u četvrtak 13 je negativnih, a ostali u obradi.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2840 uzorka. S današnjim danom hospitalizirana su 2 pozitivna pacijenta smještena na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik.