Prijava

Vaša prijava

Miloloža maksimalno iskoristio minutažu i doprinio pobjedi protiv VROS-a

[]

Mladi izdanak velikogoričke košarke Frano Miloloža ove sezone pridružio se seniorima i polako hvata prve premijerligaške minute. U utakmici protiv osječkih Brokera dobio je najveću minutažu do sada (10 minuta) i maksimalno je iskoristio za 11 poena od čega su neki bili vrlo važne trice u prijelomnim trenucima utakmice. To su mu ujedno bili prvi premijerligaški poeni pa smo iskoristili priliku da s Franom obavimo kratki intervju.

Datum rođenja? 07.06.2002.

Škola? Opća gimanzija Velika Gorica

Faks? Kineziološki fakultet

U kojim segmentima igre si najbolji, a gdje vidiš prostor za dodatni napredak?

FM: „Smatram da sam dobar u segmentima šuta, brzine i obrane, a prostor za napredak vidim u razumijevanju, tj. čitanju igre u pojedinim situacijama.”

Koji su ti košarkaški uzori, domaći i strani?

FM: „Od domaćih igrača košarkaški uzori su mi Dražen Petrović i Bojan Bogdanović. Od stranih igrača Luka Dončić.”

Jučer si dobio značajniju minutažu i odlično je iskoristio. Komentar igre i Očekuješ li još takvih prilika u Ligi za prvaka?

FM: „Da, mislim da sam dobro iskoristio dobivenu priliku, no uvijek može bolje. Bilo je par situacija u kojima sam možda mogao i bolje reagirati u obrani ili pogoditi još koji otvoreni šut, ali ipak na kraju mogu biti zadovoljan. Protivnici i utakmice u Ligi za prvaka defitinivno će biti još teže i jednako napete do samoga kraja kao i utakmica s Osijekom, ali naravno s većim ulogom. Unatoč tome nadam se novim prilikama na terenu.”

Gorica ima trećeg trenera ove sezone. Kakav imaš odnos s Mikijem Starčevićem?

FM: „S trenerom Mikijem Starčevićem imam odličan odnos. Trener iza sebe ima dosta iskustava i znanja i svakako da meni kao mladom igraču to može puno pomoći. Na treninzima se dobro radi, trener ima razumijevanja kada su u pitanju neke greške u igri, ali i pohvali dobre stvari koje napravim.”

Gdje se vidiš za 5 godina?

FM: „Nadam se da ću završiti fakultet hahaha, a što se tiče košarke ne gledam toliko daleko u budućnost, idem iz dana u dan, treniram, trudim se, a gdje će me to odvesti u košarci i na kojoj razini i gdje ću igrati ne znam. Znam samo da ću je igrati jer košarka mi je do sada donijela puno lijepih trenutaka u životu.”

 

The post Miloloža maksimalno iskoristio minutažu i doprinio pobjedi protiv VROS-a appeared first on Košarkaški klub Gorica.