Prijava

Vaša prijava

Gorica bolja i od Zadra


Share

GORICA 20 26 21 7 74
ZADAR 25 15 22 11 73

Za Goricu više nema nepobjedivih u Premijer ligi. Pao je i vodeći Zadar. Doduše, Gorica je jednom već dobila Zadrane, ali to je bilo na našem rođendanskom turniru. Pred  ispunjenim goričkim tribinama Zadar je  poražen i u pravoj utakmici za bodove i Gorica sada ima sve premijerligaške skalpove.

No, krenimo redom.  Zadar bolje otvara utakmicu i s  2 poena Vukovića i 4  Fundića vrlo rano vodi 6:0. U 5.  minuti Mazalin postiže tricu i vraća utakmicu u egal (14:15). Gosti su ipak u boljem tonusu i nakon nepunih 7 minuta igre tricom Gilberta već su na nevjerojatnih 25 koševa, a na semaforu je dvoznamenkasta prednost (15:25) u korist Zadra. Međutim, ekipa Danijela Jusupa do kraja četvrtine ne postiže više ni poen pa domaćini koševima Vučića i Majcunića do kraja ove dionice ipak smanjuju na -5 (20:25).
Drugu četvrtinu otvara Mašić polaganjem i kao da najavljuje dominaciju domaćih igrača. Seriju Gorice koju pokreću Majcunić s dvije trice i Kapusta s jednom na kratko prekida Siriščević koji također uzvraća tricom. No, domaćini su u velikom naletu i s još jednim polaganjem Mašića igrači Josipa Sesara u 14. minuti prelaze u vodstvo (33:32). Miković dovodi Goricu do najvećeg vodstva u 1. poluvremenu (44:37), a Brzoja zaključuje ovu dionicu košem za 46:40.
Poslije velikog odmora Zadrani kreću odlučnije i s 5 vezanih poena Mavre opet su u sedlu (46:45).
U tim trenucima posebno je raspoložen Petrović koji ugrađuje 6 poena za seriju Gorice 9:2 i rezultat je 55:47.
U 29. minuti Miković polaže za 67:57 i goričke tribine su u transu. No, da neće sve ići glatko pokazuju Planinić s 2 pogođena slobodnjaka i Uljarević koji u zadnjoj sekundi 3. četvrtine postiže tricu za 67:62.
Zadnja dionica prepuna je drame. Obrane su na visokom nivou i svaki poen je zlata vrijedan. 4 minute prije kraja Fundić smanjuje na 71:69, a na 13 sekundi prije kraja Uljarević pogađa oba bacanja za 74:73.
Bashir radi nesportsku na Brzoji, ali Brzoja promašuje oba slobodna bacanja. Lopta je svejedno i dalje u rukama domaćih koji kontroliraju semafor i nakon još jednog faula na liniju slobodnih bacanja stupa Mašić. Neobično za njega i on promašuje oba te gosti imaju 7 sekundi na raspolaganju za pobjednički šut. Uljarević se izborio za poziciju, ali lopta odsjeda na obruču i slavlje domaćih igrača može početi. 
Iako je Gorica zaslužila pobjedu gosti su ipak došli do prilike da bodove ponesu u Zadar, no nisu je ugrabili što će prilike u vrhu tablice učiniti vrlo zanimljivima u 3. dijelu HT Premijer lige.
Sesar je opet podijelio minutažu na 10 igrača koji su participirali s po 10 i više minuta, a najbolje mu se odužio Borna Kapusta s 13 poena, 8 asistencija i 4 skoka. Mazalin je ugradio 12 poena i 6 skokova, a dvoznamenkasti su bili još Ante Mašić s 11 i Milija Miković s 10 poena.
Prvo ime Zadrana bio je Stefan Fundić s 26 poena i 6 skokova, a najraspoloženijeg suigrača našao je u Dominiku Mavri s 13 poena i 7 asistencija.

Gorica je ovom pobjedom dodatno zakomplicirala stanje u vrhu tablice i do kraja prvenstva Zadar, Cibona, Split i Gorica će voditi pravu borbu za što bolju poziciju u doigravanju.

Da su ravnopravan suparnik velikoj trojici momčad Josipa Sesara dokazala je uzastopnim pobjedama nad dvije vodeće ekipe Zadra i Cibone.

U sljedećem kolu Goričani gostuju kod Dubrave koja će tražiti važne bodove u borbi za opstanak.

 

tribine u ekstazi:

ajmoooo

🏀
🏀
🏀
🏀

Objavil/a KK Gorica, Velika Gorica dne Petek, 06. marec 2020

 

još malo atmosfere:

prava atmosfera

👏
👏
👏
👏

Objavil/a KK Gorica, Velika Gorica dne Petek, 06. marec 2020

 

Brzoja u zaleđu:

Brzoja u zaleđu

🏀
🏀

Objavil/a KK Gorica, Velika Gorica dne Petek, 06. marec 2020

 

Trica Kapuste:

Trica Kapuste

🏀
🏀
🏀

Objavil/a KK Gorica, Velika Gorica dne Petek, 06. marec 2020

 

Mazalin poentira poslije napadačkog skoka:

🏀
🏀
Mazalin iz popravnog
🏀
🏀

Objavil/a KK Gorica, Velika Gorica dne Petek, 06. marec 2020