Prijava

Vaša prijava

Poleti s knjigom


ZAG Flybrary čiji je partner Gradska knjižnica Velika Gorica, u petak, 21.4.2023. obilježava manifestaciju Noć knjige.

U ugodnom prostoru male slobodne knjižnice ZAG Flybrary, smještene u Zračnoj luci Franjo Tuđman, u kojoj su vreva zrakoplova i žamor putnika svakodnevna pojava, prolaznike koji čekaju na let zabavljat će pjesnik Matko Abramić iz Varaždina svojim osebujnim poetskim performansom „Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu“. Pjesnik će prolaznicima pisati pjesme na staroj pisaćoj mašini. Recite mu riječ, izmaštat će vam pjesmu u tili čas i pročitati je naglas!

Kako bi se nakon performansa putnici otisnuli nebu nad oblake s osmijehom na licu, pobrinula se nakladnička kuća Audio Store Transonica. Putnici koji će se zateći u prostoru knjižnice ZAG Flybrary u vrijeme performansa, na poklon će dobiti audioknjigu iz ponude njihove aplikacije book&zvook, a moći će odabrati jedan od 10 ponuđenih naslova, među kojima su i naslovi za djecu i odrasle te štivo na hrvatskom i engleskom jeziku.

Naš poetski knjigoplov na putničkom terminalu zagrebačke zračne luke šarmantna je zvučna razglednica u Noći knjige 2023.