Prijava

Vaša prijava

Poetski književni klub


21. ožujka 2024., na Svjetski dan poezije, održat će se jubilarni sastanak Poetskog književnog kluba kojim obilježavamo godinu dana djelovanja. 

Klub okuplja zaljubljenike u poeziju, a osnovan je u mjesecu početka proljeća i Svjetskog dana poezije (21. ožujka) kako bi se dijelila  radost poezije. Poezija ima moć transformirati živote, uzdići i nadahnuti. Uživajte u čitanju promišljenih knjiga poezije koje potiču na razmišljanje. Podijelite svoje radove sa članovima kluba. Neka uslijedi još jedna godina poezije u knjižnici: prilika da se intenzivno čita i vidi svijet iznova. Sastanci će se i dalje odvijati u prostorijama Knjižnice Galženice na Trgu Stjepana Radića 5, Velika Gorica, četvrtkom.

Na jubilarnom sastanku ugošćujemo Maju Brlić Jukić koja je 2021. godine objavila debitantsku zbirku poezije “Oni drugi snovi”. Knjiga je “shvatljiva kao odraz samoanalize i meditativni plod razumijevanja odnosa sebe i svijeta. Pjesme ove zbirke istražuju osobu, njezine osjećaje, odluke i život kao silu koju se može pokušati razumjeti, no ne i mijenjati ju.” navodi se na koricama.

Prenosimo prvu pjesmu iz zbirke:

I.

Pogledam te i to je dovoljno.

dovoljno za dugo.

Dovoljno za mjesec ili godinu.

Pogledaš me i to mi je dovoljno,

dovoljno za zauvijek.

Dovoljno za vječnost.

Smijemo se samo gledati, pogledima ljubiti,

Pogledima buditi, pogledima svima prkositi.

Pogledima sve si reći.

To nam ne mogu zabraniti. To nam ne mogu uzeti.

Vidiš li ovu sjenku u kutu očiju?

Tvoja je.

Vidiš li ovaj mrak u zjenicama?

Za tebe je.

Vidiš li onaj nemir u vjeđama?

Od tebe je.

Dok drugi me gledaju, ti me jedini znaš.

Ti jedini vidiš kroz mene.

08.08.2020.

Veselimo se vašem dolasku, a program počinje u 18:00 sati!