Prijava

Vaša prijava

OBAVIJEST STANOVNICIMA I KORISNICIMA PROMETNICE ZAGORCI KOLARCI


U  tijeku su radovi na prometnici Zagorci Kolarci koji se financiraju iz EU fondova.

Na navedenoj prometnici trenutno je izvedeno cca 50% radova. Zbog opsega i prirode radova na rekonstrukciji navedene prometnice (mijenja se kompletna kolnička konstrukcija te se izvodi oborinska odvodnja)  za vrijeme radova ne može se osigurati stalan i  siguran promet ne samo za stanovnike naselja Povoljnjaki i Cekovići  već i svih stanovnika ulice Zagorci i Kolarci.

U slučaju izvanrednih situacija kao što su intervencije hitne službe, vatrogasaca ili drugih nepredvidivih hitnih okolnosti, izvođači radova su u mogućnosti u najkraćem mogućem vremenu osigurati prolaz vozila.

U toku radova došlo je do oštećenja ulice Cekovići odvojak (uz pilanu) te obavještavamo korisnike i stanovnike iste da ćemo navedeno prometnicu nakon završetka radova sanirati (preasfaltirati).

Isto tako ovih dana na istoj toj prometnici uslijed velikih količina oborinskih voda došlo je do začepljenja propusta te će se ovih dana isto sanirati kako ne bi došlo ponovno do prelijevanja vode preko prometnice.

Od naselja Cekovići prema naselju Krušak postoji šumski put koji teritorijalno pripada  Gradu Velika Gorica. Od 3. mjeseca ove godine intenzivno vodimo pregovore  sa Hrvatskim šumama i gradonačelnikom Grada Velike Gorice gospodinom Draženom Barišić kako bi pronašli  rješenje za osposobljavanje navedenog šumskog puta u svrhu alternativnog pravca, odnosno izlaza prema Gradu Velika Gorica.

Nadamo se da ćemo ovih dana postići konačan dogovor te da ćemo kroz petnaestak dana osigurati prolaz  po navedenom šumskom putu koji je zasada neprohodan.

Svjesni smo da su stanovnici ulica Cekovići , Povoljnjaki,  Kolarci i Zagorci  trenutno u nepovoljnom položaju, te čim radovi budu više prilazili kraju sve veći broj stanovnika  navedenih ulica neće moći normalno prometovati prema svojim kućama.

Kraj radova na rekonstrukciji ulice Zagorci Kolarci (NC KR-02) očekuje se polovicom 7. mjeseca, stoga još jednom molimo stanovnike navedenog područja za razumijevanje i strpljenje jer radovi se izvode za  kvalitetnije  prometovanje i sigurnost na dobrobit svih  stanovnika koji tom ulicom prolaze do svojih domova.

Molimo stanovnike navedenog područja ukoliko imaju bilo kakvih pitanja ili poteškoća vezano za prometovanje da se obrate u Općinu Kravarsko, načelniku općine  kao bi pronašli rješenje za njihov problem.